Viktig match på i botten och strax ovan botten i division 1 Norra. Jag tror på gästerna.

Förra säsongen
Sollentuna - Arameisk Syrianska 0-3
Arameisk Syrianska - Sollentuna 0-1

DIV 1 NORRA
11. Sollentuna 12 3 4 5 15:19 13
15. Arameisk-Syrianska 12 2 3 7 20:34 9

Arameisk hemma
6 0 1 5 9:23 1

Formen
F, O, O, F, V

Senaste match
Arameisk Syr - Linköping 2-4

Sollentuna borta
5 1 2 2 7:10 5

Formen
F, O, O, V, F

Senaste match
Sollentuna - Västerås SK 0-2

Två klubbar som gör sin andra säsong i den här serien och som ni vet så brukar år två ofta vara tuffare. För Arameisk Syrianska inte minst. Hemmalaget har redan hunnit avverka flera tränare och det här laget känns lite som ett luftslott. Det finns offensiv kvalitet i elvamålsskytten (!) Kristijan Cosic och Nahir Oyal. Men försvarsspelet har varit en sorglig historia. Man har nästan släppt in tre mål i snitt bakåt och det bådar ju inte direkt gott. Senaste fem matcherna har Arameisk Syrianska släppt in 16 (!) mål. Nu var visserligen hälften av dessa hemma mot Carlstad United (1-8 !!!).

Senast blev det torsk med 2-4 hemma mot duktiga nykomlingen Linköping. Såg höjdpunkterna och det var många billiga mål, det kollektiva försvarsspelet håller inte hög nivå när det går emot det här laget. Nu möter man ett poängtörstande Sollentuna. Norrortslaget har en bättre trupp än i fjol men har inte fått det att stämma ändå. En del skador, men sedan har det inte riktigt lossnat i offensiven heller. Senast förlust 0-2 mot superfavoriten Västerås, men Sollentuna hade flera bra möjligheter utan att ta tillvara på dessa.

Frisparksspecialisten Kalle Ramsell (5 mål) hoppade in sist och kan vara redo för start den här viktiga matchen. Sollentuna är som bäst när de får spela disciplinerat och ställa om, gör man det mot betydligt mer odisciplinerade Arameiska i dag så tror jag att bortalaget vinner. Det är ett mer homogent lagbygge och det tror jag kommer att visa sig.

SPELTIPS
Jag spelar Sollentuna draw no bet till 1.83 hos Bethard (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip