Mitt spel: Argentina asian -1,5 till 1.78 hos MrGreen .

Dags för åttondelsfinal mellan Argentina och Australien!
Bakgrundskoll:
Argentina och Australien har mötts sju gånger tidigare, men detta är första gången i ett VM-sammanhang. På dessa sju matcher är resultatraden 5-1-1 i Argentinas favör. För att hitta Australiens enda seger mot Argentina behöver vi bläddra tillbaka hela vägen till 1988.
Argentina, med Leo Messi i spetsen, löste tillslut avancemang och gruppsegern efter fiaskot mot Saudiarabien i premiären. Matcherna mot Mexiko och Polen har sett betydligt mycket bättre ut och jag tror Australien kan passa Argentina som handen i handsken.
Australiens senaste match mot Danmark visade att man förtjänar sin plats i slutspelet. Styrkan ligger främst försvarsmässigt. I sitt 4-4-2 blir man rätt statiska, och man lät Danmark styra spelet lite som man ville. Danskarna var dock inte tillräckligt skarpa och skickliga för att bryta ner Australien. Sista tjugo minuterna försökte man lyfta längre bollar, vilket passar Australien perfekt med två meter långe Souttar som då får göra det han gör bäst, nicka bort bollar. Kan man istället spela bollen runt honom, då kan det bli problem.
Min tanke är att Argentina kan få betydligt bättre fart på passningsspelet och försöka spela sig igenom Australien, i stället för inlägg in i boxen som Danmark försökte sig på.
En faktor jag tror blir jobbig för Australien är också situationen på centralt mittfält. Australiens två innermittfältare lyckades hålla koll på Danmarks tre centrala mittfältare, men Argentina har betydligt mer spets och flärd för att skapa problem där.
För att lyckas försvara till sig ytterligare en seger krävs det också väldigt pigga ben, och med endast två dagars vila har jag svårt att ser Australien orka stå upp i nittio minuter. Nej, det ska faktiskt inte gå.
Detta VM har varit fullt av skrällar hittills, men jag ser verkligen inte hur Australien ska lyckas stå emot ett Argentina som har börjat få fart på grejerna. Mitt spel blir därför Argentina asian -1,5 till 1.78 hos MrGreen .

Förväntad startelva Argentina:
Martinez - Acuna, Romero, Otamendi, Molina - De Paul, Fernandez, Mac Allister - Di Maria, Messi, Alvarez.
Förväntad startelva Australien:
Ryan - Behich, Rowles, Souttar, Degenek - Goodwin, Irvine, Mooy, Leckie - Duke, McGree.

This is the stats tab
This is the post tip