Bara ett drygt halvår efter att lagen möttes i åttondelsfinal i VM i Qatar ställs regerande världsmästarna Argentina återigen mot Australien – denna gång i en träningsmatch i Peking

Argentina:

Argentina ska spela två träningsmatcher under den här samlingen och med tanke på att den andra matchen spelas mot Indonesien i Jakarta på måndag tycks förbundskapten Lionel Scaloni föredra att formera sitt starkast tillgängliga lag till mötet med Australien.

Några spelare har anslutit till truppen sent på grund av förlängda klubblagssäsonger och även om Fiorentinas Nicolas González, Thiago Almada och Julián Álvarez hunnit sluta upp med sina lagkamrater så lär åtminstone den sistnämnda, som kommer efter Manchester Citys Champions League-firande, inte återfinnas i startelvan. Om inte Álvarez kommer till spel kan Napolis Giovani Simeone få chansen från start. I truppen i övrigt saknas namn som Lautaro Martínez och Paulo Dybala, samtidigt som några nya ansikten (Walter Benítez från PSV, Facundo Medina från Lens, Leonardo Balerdi från Marseille, Brightons Facundo Buonanotte och Manchester United-juvelen Alejandro Garnacho) får chansen att visa upp sig.

Scaloni lär annars mönstra ett starkt lag med namn som Lionel Messi, Alexis Mac Allister, Enzo Fernández och Ángel di María.

Australien:

Pressade Argentina i åttondelsfinalen i Qatar för ett drygt halvår sedan och åkte ur VM med huvudena högt hållna efter ett riktigt fint mästerskap. Graham Arnolds manskap slog både Danmark och Tunisien i gruppen, och föll 1-4 mot Frankrike, innan det blev respass i åttondelsfinalen mot Argentina.

Den här träningsmatchen blir ett steg i Australiens förberedelse inför nästa års Asian Cup och Arnold har tagit ut en ungdomlig 23-mannatrupp till det här tuffa mötet. Arnold har i presskonferenserna inför matchen varit väldigt kritisk mot upplägget och seriesystemet i Australiens A-League, som han tycker borde linjera sina säsonger med när klubblagen i Europa och Asien spelar, och Arnold medgav att han undvikit att ta med ett par inhemska spelare för att de helt enkelt inte spelat på en dryg månad. Arnold har tagit ut sju A-League-spelare i den unga truppen, som saknar flera mer etablerade spelare – där bland annat Celtics Aaron Mooy dras med skadebekymmer.

Starkt Argentina klar favorit

Världsmästarna Argentina får finna sig i att bära favoritskapet i de flesta matcherna, men när Scaloni aviserar att han ämnar starta starkast möjliga lag – och rotera mer mot Indonesien på måndag – mot ett ungdomligt Australien ökar favoritskapet än mer. Australien gjorde ett bra VM och en skaplig match mot Argentina i åttondelen, men det här blir en tuff utmaning för Arnolds unga lag. Det är alltid svårt att förutspå vänskapsmatcher, och titta på startelvorna så Scaloni ställer ut ett så starkt lag som de argentinska tidningarna tror på – gör han det ska Argentina bara vinna. Det väntas dock bli stekheta temperaturer i Peking, och många spelare har en lång säsong i ryggen vilket kan påverka intensiteten i matchen märkbart. Argentina -1.5 finns till 1,65 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip