Speltips: Under 4.5 kort 1 unit, Messi över 3.5 skott 0.5 unit


Den långa väntan är äntligen över. NU är det dags för Copa America!

Årets upplaga går av stapeln natten mot fredag på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, en mening som lämnar en konstig eftersmak i munnen. Men, nu är det inte dags att haka upp sig på det, åsikterna spar jag till efter turneringen så att en kan njuta av ett mästerskap som brukar innehålla ALLT. Vi snackar roliga matcher, urtråkiga matcher, brutala kapningar, KÄNSLOR, sena avgöranden och unga megatalanger.

I premiären ställs de regernde mästarna Argentina mot inbjudna Kanada. Givetvis blickar hela den sydamerikanska kontinten (+ moms) mot Atlanta för att se om Messis Argentina kan knipa back 2 back Copa-titlar. Spelbolagen har Argentina som favorit snäppet före Brasilien, vilket är korreket i min bok. Vill dock flagga för Marcelo Bielsas Uruguay som visat upp en ruggig nivå under VM-kvalet.

Emotionellt avslagen premiär

En premiärmatch brukar ofta vara en laddad sådan. Det är inte ovanligt att dessa kokar över så att säga. I årets upplaga har jag dock en annan take. Inte en take som gäller i precis varenda match i turneringen, men som är värd att ha i beaktning just i det här fallet när ett CONMEBOL-lag möter ett CONCACAF-lag.

För den oinsatte så kan vi enkelt lägga upp det såhär. CONMENOL = Sydamerikanska landslag. CONCACAF = Nordamerikanska.

Det vore dumstridigt att tro att de nordamerikanska landslagen värderar den här turneringen lika högt som deras sydamerikanska motståndare. Klart att samtliga landslag vill göra en bra turnering, och kanske vill många rentav visa att de kan hålla jämna steg med CONMEBOL-rivalerna (ex. Mexiko), men vi lär inte kunna komma ifrån det faktum att de sydamerikanska landslagen kommer att bjuda på mer känslor och kamp på plan än övriga.

Ett landslag som jag lägger i det facket är Kanada. Kanada har ingen uttalad rivalitet med CONMEBOL-lagen, likt Mexiko verkar ha, och de är dessutom inte värdnation. Jag vill rentav påstå att de är ett relativt "snällt" landslag och det är därför jag kommer att spela Under 4.5 kort i premiären.

Spelbolagen har satt en 4.5-lina på samtliga matcher och oddset på Under 4.5 i premiären är ligger bara dryga 10 punkter lägre än samma spel i rivalmötet mellan Chile och Peru.

Det innebär också att Argentina har två betydligt tuffare gruppmatcher framför sig där det kommer att smälla bra mycket mer. Att dra på sig för många onödiga varningar här är ett dumt alternativ.

Under 4.5 kort spelas således till 1.85 hos bet365 med 1u. 

En mer framskjuten Messi

Det är sällan det är så svårt att förutse en stornations startelva som det är att förutse den argentinska.
Lionel Scaloni gillar att röra om i grytan det är få spelare, förutom typ Messi och Dibu Martinez, som har en plats cementerad i elvan. Ett tag var defensiven satt, men nu börjar det luta mer mot att Otamendi får ge bort sin plats i startelvan till Lisandro Martinez.

I premiären verkar Scaloni luta mot en 4-4-2 med Messi som striker tillsammans med antingen Julian Alvarez eller Lautaro Martinez. Mittfältet kommer att vara en rätt så centrerad sådan som består av spelare som egentligen klassas som mer centrala sådana, som ex. De Paul, Enzo och Paredes. Messis position lär bli än centrerad än tidigare och då Messi är Messi så kommer också han att ta rollen som avslutare.

Mot passande motstånd lär La Pulga, precis som alltid, komma till många avslut. Skulle Kanda sitta lågt så är det också han som tar avsluten strax utanför straffområdet. Unibet ger just nu 1.90 på Messi över 3.5 skott, vilket är hela 24 punkter högre än exempelvis bet365 . Har man inget konto hos Unibet / LeoVegas / MrGreen så föredras Messi över 1.5 skott på mål @ 1.90+ hos övriga bolag. Skottspelet hos Unibet får sig också 1 unit (0.5 om man tar ö 1.5 sot).

Nu så, VAMOS!
This is the stats tab
This is the post tip