Fyra matcher återstår i den här upplagan av Copa America. Tre av fyra semifinalister har pallat trycket och gjort det som förväntats av dem, i varje fall i min bok där jag under hela turneringens gång haft Colombia före Brasilien. Det fjärde, Kanada, har överraskat dem flesta och gått åtminstone 2 rundor längre än vad man trott var möjligt.

I semifinal 1 blir dett ett (o)kärt återseende mellan vinnaren och tvåan i Grupp A som möttes redan i invigningsmatchen. Det bjöds på ett öppet spel från bägge lagen som tillsammans kom upp i över 4.00 förväntade mål (xG). Många slutsatser dras från den matchen, men jag tror på en aningen mer stängd match, åtminstone inledningsvis. Jag ser det också som mer troligt att Argentina gör en bättre match än då, även om de sett svajjigare ut än vanligt.

Mot Ecuador fick Argentina matchen dit de ville, men det är naivt att tro att en uddamåls-ledning är en säker sådan, hur bra man än må vara på att försvara sig som ett kollektiv. Vidare så var Messi märkbart hämmad av en skada som han dragits med under turneringen och stod för en oerhörd blek insats på en nivå klart lägre än det han vanligtvis levererar i landslaget. Således finns det en oerhörd sparkapital där i jämförelse med kvartsfinalen.   

I den här matchen tror jag att de regerande mästarna kommer att vilja få in åtminstone en två mål innan de backar hem, allt annat vore ju ärligt talat korkat med tanke kvartsfinalen. Det råder i min mening ingen tvivel om att Argentina är klassen bättre än Kanada och jag spelar därför Argentina över 1.5 mål + Argentina flest skott på mål @ 1.75 hos bet365 med 1.5U. Skottstatistiken (på mål) slutade i den första matchen 9-2 till Argentinas favör. 

Samma elva?

Det är alltid svårt att på förhand sia om vilken elva Scaloni kommer att välja. Han roterar rätt friskt på nästan alla positioner, utom just Messi då. Messi verkar vara redo för spel och Scaloni har sagt att han kommer att starta, troligen tillsammans med Di Maria. Medier är överens om att det mesta pekar på att de upprepar samma elva som i premiären. If it ain't broken, don't fix it!

Med en liknande (samma?) elva så kan vi också förvänta oss en liknande gameplan. Di Maria snor åt sig en stor andel passningar när han spelar då mycket boll går via honom. Argentinas spel byggs oftast upp via högerkanten, framförallt när Di Maria spelar. Således brukar Mac Allister bli mer av en framskjuten mittfältare som håller till på vänster sida och inte alls lika involverad i spelet.

Mac Allister under 48.5 passningar @ 1.83, 1U. bet365

Argentina sätter också ett aggressivt presspel mot sina motståndare. Pressen på spelarna har höjts efter att de varit i gungning mot Ecuador och vi bör se ett övertaggat Argentina som kommer att försöka kontrollera matchen igenom. Eustaquiao kommer att få det ruggigt trångt på mitten. Han försökte slå 45 passningar premiären och det är där bet365 också lagt linan i den här matchen. Jag har en tes om att de flesta spelarna i Kanada kommer att tappa på den fronten och spelar därför:

Eustaqio under 45.5 passningar @ 1.83, 1U.

Alistair Johnson under 31.5 passningar @ 1.83, 0.5U.

Även Schaffelburg ö 0.5 spm @ 1.80, 0.5U och så Messi över 1.5 spm @ 1.80, 1U då Concacaf-lagen inte smäller på Messi lika hårt som exempelvis Chile eller Ecuador gjorde.

Det var allez i den här matchen.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip