Argentina och Kroatien är första semifinalen i Qatar-VM.
Mitt speltips: Under 0,5 mål i första halvlek. Ska stå 0-0 när spelarna vilar upp sig i halvtid alltså. bet365 .

Kroatiens mittfält mot Messi och tio andra argentinare. Jag tror inte det blir en sprakande match där lagen byter avslutslägen med varandra. Argentina har släppt till väldigt få målchanser i de flesta VM-matcherna. Saudiarabien gjorde två mål på ingenting, Mexiko hade 0.09 i xG, Polen ungefär samma. Australien lyckades skrapa ihop ett par chanser när de gick all in och jagade. Samma sak med Nederländerna, som skapade väldigt lite före Messis 2-0-mål. Starkt försvar oavsett om det blir tre eller fyrbackslinje. Lägst expected goals against av alla lag som är kvar och har fortfarande lägre än typ alla lag som bara spelade tre matcher.

Ställs mot ett Kroatien som i stort sett gnetat och gnuggat sig fram till semifinalplatsen. Bortsett Kanada-matchen har de inte haft över 1.0 i xG i någon match hittills i VM. Få avslut per match. Har ju ett mittfält som kanske är bäst i hela mästerskapet. Även ett starkt försvar med stjärnskottet Gvardiol bredvid rutinerade landslagsduktige Lovren och storspelande keepern Livakovic. Framåt däremot är det inte samma kaliber på kroaterna. Försöker ha en del boll och kontrollera matcherna på det sättet, men har inte spetsen och den dödliga kvalitén för att rada upp egna målchanser.

Så ett starkt defensivt Argentina mot ett Kroatien som har sina styrkor längre bak i planen. Argentinas offensiv då? Messi ligger bakom i stort sett allt. Skapade i ärlighetens namn inte heller så mycket om Nederländerna. I den matchen hände knappt något i första halvlek. Fram till att Messi öppnade upp planen och spelet med en magisk framspelning till 1-0. Nu är det semifinal och därmed väldigt mycket på spel.

Varit en lång turnering där bägge lagen kommer från 120 tuffa minuter och rätt kort vila. Jag tror inte energinivån är på topp och jag tror lagen är väldigt angelägna om att inte släppa in första målet. Därför tror jag på en rätt avvaktande inledning dr lagen känner på varandra och riskerar väldigt lite. 0-0 i halvtid känns som en bra startposition till oddsen som erbjuds. Bör gå att ta sig ur positionen med garanterad vinst genom att spela ö0,5 i första halvlek rätt tidigt - om det verkar öppna sig.

Speltips: Under 0,5 mål i första halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip