Det rekordlånga sydamerikanska VM-kvalet är tillbaka. Först ut, Argentina - Uruguay.

Det argentinska landslaget fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Deras segertåg har fortsatt efter VM-guldet och argentinarna leder kvalet med 4 segrar på lika många matcher. Man är nu uppe i 14 raka matcher utan förlust efter premiärfiaskot i VM mot Saudi och mycket pekar på att den väloljande maskinen stormar vidare mot ännu en seger.

Tränare Scaloni har gjort ett imponerande jobb med Argentina och kollektivet levererar nästan oberoende av vilken startelva de använder sig av.
Till denna match tippas Scaloni mönstra ungefär samma elva som besegrade Frankrike i VM-finalen.

Frågetecken finns kring Messis fysiska status men argentinsk media menar på att han högst troligen spelar från start. Inte så konstigt då alla vet att Messi idag mer än någonsin (MLS) lägger i en extra växel när han drar på sig landslagströjan.

Guden Bielsa

Uruguay har gjort ett rätt så bra kval hittills.

Visserligen en intressant trupp med spelare som Valverde och Nunez, men med en IMO än mer intressant herre på bänken.

Husguden Marcelo Bielsa gör just nu en vända i Uruguay och har precis som alltid satt sin prägel på truppen.

Om man är avundsjuk som chilenare? Givetvis! Bielsa lyfte ju trots allt det chilenska landslaget till nivåer av sällan skådad slag. Han la grunden för det som kom att bli den mest framgångsrika eran i chilensk fotboll med 2 raka gruppavancemang i VM och 2 raka Copa America-titlar.

Uruguay spelar idag tack vare det en klart offensivare fotboll än vad man gjort på bra många år. Spelarna visar ett gott självförtroende och alla krigar för varenda boll. Torped-fotboll, jao typ!

Denna gång är dock motståndet tuffast möjliga. Uruguay måste göra en perfekt match för att få med sig ett positivt resultat här då detta verkligen är ett motstånd av högre klass än vad ett Bielsa-lett Uruguay tidigare stött på.

Ja, Uruguay slog Braslien senast... men Brasilien är inte i speciellt gott slag (med deras mått mätt) och segern togs dessutom på hemmaplan, vilket väger oerhört tungt i det här kvalet. Nu ska man spela på ett fullsatt La Bombonera... jisses!

En underhållande match lär det dock bli och får Argentina in ettan så räknar jag också kallt med att de får in minst ett mål till då Bielsa är Bielsa. Huvudspelet blir Argentina + Argentina över 1.5 mål till 1.95+ hos bet365 .

Jag kör också två mindre sidospel (tv-peng) på Enzo kort @ 3.40 och Valverde kort @ 4.75, även dessa hos bet365 . Dessa då jag förväntar mig en tuff match med många närkamper och ett intensivt presspel med allt vad det innebär. Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip