Copa Libertadores och Copa Sudamericana är tillbaka och likaså leveransen av speltips av undertecknad.
3 rekade prespel igår (planket och Twitterflödet @Gio88R) och tre vinster. Gott så!

Idag är tanken att jag ska mata ut speltips inför det som återstår under veckan, så häng med =)

Först ut har vi matchen mellan Argentinos Jrs och Liverpool Montevideo.
Brände mig senast när jag spelade emot Liverpool Montevideo, men jag tycker att det är dags att gå emot dem igen.

Argentinos Jrs är ett högklassigt lag som faktiskt växer flera snäpp i dessa sammanhang när det ska spelas på hemmaplan. Nu kryssade förvisso 0-0 i den senaste matchen mot Corinthians, inte jättedåligt, men ändå en missräkning. Motståndarna bjöd inte alls upp till dans och deras gameplan, att få med sig ett kryss genom att tokdeffa, lyckades helt enkelt.

I matchen dessförinnan, i Copa Libertadores, slog de starka Independiente del Valle med 1-0. Statsen var dock ojämnare än så och Argentinos Jrs löste med marginal över 2 i expected goals.

I ligan ligger man inte i topp, men dem underliggande siffrorna perkar på att laget kommer att klättra uppåt förr eller senare.

Uruguayansk fotboll i kris?

Liverpool från Montevideo, dvs Uruguay, har strugglat en aning i den här turneringen.
De ligger just nu trea i gruppen men har inte på något sätt visat att de förtjänar ett avancemang, snarare tvärtom.

Gemensamt för lagen från Uruguay är att inget lag gjort ett bra gruppspel hittills. Bäst är Nacional som ligger trea i sin grupp med 7 poäng, "ok" på sin höjd. Serieledarna Peñarol ligger tvärsist i sin Copa S grupp och Tacuary ligger trea i sin endast för att man har urusla Oriente Petrolero i samma grupp. Det är med andra ord inte svårt att dra slutsatsen att uruguayansk fotboll går igenom en svag period just nu.

Liverpool och Argentinos spelade mot varandra för drygt en månad sen och klasskillnaden var påtaglig. 2-2 blev slutsiffrorna men 1-3 hade kanske varit ett mer rättvist resultat.

Vinner Argentinos Jrs idag så säkrar de en slutspelsplats. Detta, och klasskillnaden, räcker för att jag ska välja att backa upp ett Argentinos hcp spel.

Lite sen på bollen då oddset droppat en del sedan släpp, men jag spelar ändå då nuvarande odds fortsatt är ok efter en liten höjning.

Argentinos Jrs -1.5 spelas till 1.86 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip