Speltips: Asian under 3 mål till 1.80 hos bet365 (Pengarna tillbaka vid exakt tre mål)

_____

Medan Allsvenskan och Superettan har uppehåll så ångar den tuffa Ettan på i två omgångar till. Roligt då att många blickar riktas dit när det gäller den allmänna livefotbollen eller stryktipskuponger. Vi har också sett många värvningar från Ettan till elitfotbollen på senare tid. Nu tar vi sikte på Ettan Södra där satsande Ariana FC som har sju avancemang på lika många år. Minst sagt imponerande. Siktet är dock inställt på ännu mer och det märks på förväntningarna i år. Inför säsongen var det inte många som hade så mycket information om Ariana men tätt inpå säsongsstarten värvades ett helt nytt lag in och således skulle det ta lite tid för maskineriet att dra igång. Ahmed Awad som bland annat varit i Dalkurd och Östersund leder målskyttet med sina fem mål, men man har också flera andra intressanta spelare i offensiven som Omid Khalid men också Kwame Kizito som varit i Falkenberg. Inget snack om att det är ett bra lag som vi säkerligen kommer att få se i toppen av tabellen inom några år.
Laget började serien väldigt starkt och med en erkänt duktig tränare i Agim Sopi spelade de riktigt bra fotboll, sedan kom en lite mer negativ trend med fyra raka förluster. Nu är den assisterande tränaren Besnik och sportchefen Omid tränare tillsvidare efter att Agim tagit en paus. Till denna match mot Ängelholm har laget sju poäng på de senaste tre matcherna - kanske har laget återigen hittat tillbaka till den höga nivån.

Ängelholm å sin sida har haft en väldigt tuff vår minst sagt. Hade en helt okej start på serien men sedan åkte man på sex raka förluster vilket leder till negativt kval i skrivande stund. Det syns tydligt i de underliggande siffrorna och även i målskillnaden hur svårt laget haft att förvalta chanserna till mål. Laget har enbart gjort fem mål på 12 matcher vilket öppnat upp sig för slarv i defensiven som normalt sätt varit rätt så stabil. Laget har en del rutinerade spelare som spelat i Superettan som är bra på nivån, men truppen är också ung och med en hel del skador har det banat väg för en tuff säsong. Snart blir det dock lite välförtjänt vila och räknar även med ett par nyförvärv då för att försöka klara av kontraktet.

Avstängda: Samuel Fröjdh (Ariana)

Defensivt inriktat Ängelholm som haft problem med målskyttet

En match mellan två lag som hade lite olika förväntningar på sig inför säsongen. Ariana som hade lite för stora förväntningar vilket i sig inte är konstigt när man dansat igenom divisionerna, medan Roar Hansen flaggat tidigare för att detta kanske skulle bli en lite tuffare säsong. Nu lyckades Ängelholm vinna senast och ta en härlig seger mot Åtvidaberg med 1-0 vilket kan ge lite vind i seglet, dock har de inte visat någonting direkt i offensiven och nu ställs man emot ett Ariana som varit duktiga defensivt och kommer driva spelet. Jag tror vi får se ett Ängelholm som ligger lågt och tight mot ett Ariana som gärna vill åt kontringsytorna och det öppna spelet de fick mot exempelvis Oskarshamn. Väntar mig en mer stängd matchbild på Ängelholms villkor och då passar underspelet bra.

Speltips: Asian under 3 mål till 1.80 hos bet365 (Pengarna tillbaka vid exakt tre mål)
This is the stats tab
This is the post tip