Första omgången i Nations League Grupp 1. En på förhand jämn grupp som också innehåller Skottland och Ukraina. Favorit i gruppen är Ukraina med Skottland tätt bakom och därefter Irland. Armenien ses som den stora underdogen i gruppen och ska ha minimal chans för en topplacering.

Som så många andra landslag genomgår Irland också en generationsväxling med Stephen Kenny som tränare. Kikar man på senaste matcherna har de däremot en fin resultatrad. Bara en förlust på 12 senaste matcherna mot en stor blandning i kvalitet. Armenien har bara 2 segrar på de 12 senaste matcherna. Har haft svårt att göra mål och i senaste vänskapsmatchen fick de tidigt rött kort och förlorade med hela 9-0 mot Norge! Många av spelarna spelar i Armenska ligan och ett par i Ryssland. Resultaten har inte direkt imponerat heller mot lag som Liechtenstein (1-1), Nordmakedonien (0-5) för att nämna några av de senaste.


Mot Norge i senaste vänskapsmatchen startade man såhär:
Yurchenko
Monroy - Haroyan - Mkrtchyan - Hovhannisyan
Barseghyan - Udo - Spertsyan - Bayramyan
Bichakhchyan - Vardanyan

Irland startade såhär i vänskapsmatchen mot Belgien. Doherty missar matchen mot Armenien.
Kelleher
Coleman - Duffy - Egan
Doherty - Cullen - Hendrick - McClean
Ogbene - Robinson - Knight

Lär bli mer defensivt fokus i denna match och mot ett starkt Irland med ett gott självförtroende kommer det bli tufft för Armenien. Tror att Irlands rutinerade defensiv från Premier League och mentaliteten blir avgörande i detta möte. Med rätt inställning så städar Irland av Armenien och kan fokusera på de andra två mötena. Jag gillar dock mer oddset på att hålla nollan.

Spel: Irland att hålla nollan 2.30 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip