Två formstarka lag i portugisiska Primeira Liga drabbas samman när Arouca gästas av Benfica på Estadio Municipal de Arouca. Medan Arouca har spelat bra och varit obesegrade i tre raka omgångar kan Benfica också skryta med en fin form - med tre segrar och ett kryss i år. Det skiljer 21 poäng när halva säsongen är färdigspelad. Tabellettan Benfica är både ett och två nummer större.

I ligaspelet har Arouca varit skickliga på att ta poäng. Mot Estoril och Portimonense har det blivit full pott nyligen. Däremellan ett oavgjort resultat mot mittenlaget Chaves. Spelschemat har varit tacksamt. Dock finns det förluster mot de bättre lagen. Som mot Porto med 1 - 5 i ligaspelet och 0 - 4 i portugisiska cupen. I förra veckan blev det nederlag mot Sporting i semifinalen av portugisiska ligacupen. Mot de bästa lagen väger Arouca för lätt.

Efter att ha avslutat året 2022 med sin första ligaförlust har Benfica rest sig och spelat fantastiskt år 2023. Det har blivit fyra segrar och ett oavgjort resultat. Med 15 segrar för säsongen leder de ligan med 7 poäng före Braga - som har en match mindre spelad. Benfica har nätat flest gånger och har det starkaste anfallsspelet. Tabelljumbon Pacos Ferreira slogs sist med siffrorna 2 - 0, efter tidiga mål av Alex Grimaldo och Joao Mario. Skyttekungen Goncalo Ramos finns i högform, med 12 fullträffar för säsongen.

Marknaden har serieledarna som megafavoriter till seger. En ny storseger bör det bli mot Arouca också, som har problem mot topplagen. Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Benfica vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1. Till dubbla pengar i odds.

Speltips Arouca - Benfica:
2 asian -1,5 (samma som Benfica -1,5 mål) - odds 2.01 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Arouca:
Ignacio de Arruabarrena, Tiago Esgaio, Joao Othavio Basso, Nino Galovic, Mateus Quaresma Correia, Ismaila Soro, Arsenio, Morlaye Sylla, Alan Ruiz, Antony & Oday Dabbagh.

Preliminär startelva - Benfica:
Odisseas Vlachodimos, Alexander Bah, Antonio Silva, Felipe Morato, Alejandro Grimaldo, Florentino Luis, Enzo Fernandez, Joao Mario, Fredrik Aursnes, Julian Draxler & Goncalo Ramos.
---

This is the stats tab
This is the post tip