Arsenal tar emot nykomlingarna Aston Villa på söndagen.
Mitt speltips: Arsenal -1,5. Spelet sitter om Gunners vinner med 2+ mål.
2.10 hos Nordicbet och Betsafe .

Visst, det finns helt klart argument som talar emot Arsenal i den här matchen:
- De spelade Europa League i Frankfurt i torsdags.
- Spelet har sett stundtals mycket svagt ut, med mängder av mål som getts bort. Motståndarna har tillåtits peppra Arsenal med skott.
- Skadeläget har väl inte direkt ljusnat. Lacazette är borta igen och Bellerin + Tierney är på "testar med U23-laget"-nivå och därmed inte redo heller.

Men ett undre halvan lag, en nykomling rentav, på hemmaplan. Det är där Arsenal är som allra bäst. Floppade i förra säsongens slutskede vad gäller hemmaspelet, men annars har bekväma segrar mot Aston Villa-likt motstånd radats upp. Tog 12 segrar med 2+ mål. Har så pass vassa kontringsspelare i laget att de gärna kontrar in ett till mål vid uddamålsledning snarare än bevakar resultatet. Med ett så undermåligt försvar som Arsenal har är anfall förmodligen bästa försvar.

Är lite under press nu också efter en poängmässigt och spelmässigt skral säsongsupptakt. Emery har absolut inte råd med något poängtapp i en sån här match. Efter Watforddebaclet förra veckan är en seger och övertygande spel det enda acceptabla. Europa League-seger mot Frankfurt i all ära, men det är i ligan, inför hemmafansen, det riktiga plåstret på såren sätts fast.

Roterade rätt kraftigt i EL och jag räknar med minst fem-sex nya namn i startelvan. Så den matchen borde inte vara en så stor faktor såhär tidigt på säsongen.

Jag är inte så imponerad av Aston Villa hittills. Många imponerades av deras premiärinsats där de var nära poäng mot Spurs efter att ha haft ledning en stor del av matchen. Förlorade ändå med 3-1 till slut och att Spurs inte är i toppslag ännu har visat sig senare - så den insatsen ska inte överskattas. I övrigt har de en seger - en rätt tursam sådan mot ett ojämnt Everton. Tycker Villa hade en del tur som fick med sig tre poäng där då Everton missade en hel del bra lägen och bland annat "vann" xG-matchen enligt min statistikkälla. Lär ju vara på hemmaplan ett lag som Aston Villa ska plocka sina poäng.

Tror man på Arsenal-seger på hemmaplan är det nästan alltid värt att blicka mot ett hcp-spel. Jag tror det här är en match som passar bra för spelare som Pepe, Özil och Ceballos att verkligen sparka igång sina säsonger. Mot rätt beskedligt motstånd tror jag Arsenal vinner rätt bekvämt.

3-0/1 känns tänkbart i min bok.

Speltips: 1 asian hcp -1,5 - odds 2.10 Nordicbet eller Betsafe

This is the stats tab
This is the post tip