Arsenal tar emot Aston Villa på fredagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på Aston Villa. Bethard , FastBet eller bet365 .

Artetas Arsenal lyckades trycka in 2-2 mot Crystal Palace med matchens sista spark. Gjorde väl att känslan efter matchen blev lite mer positiv och delvis sminkar över att det var en ny svag insats spelmässigt. Arsenal tog ledningen tidigt via Aubameyang, vilket var rimligt sett till att Gunners var bra första 10. Tappade sedan i stort sett allt och bjöd in Palace i matchen. Kvitteringen kom efter ett misstag, men den var helt rimlig sett till hur matchen såg ut spelmässigt. Visst är Crystal Palace bättre spelmässigt i år, men det är fortfarande ett bottenlag som lär sluta på plats 13-16. Att då inte vinna trots ledning och trots att CP saknade sin bäste spelare Zaha är svagt.

Saka gick sönder efter en vansinnesspark av Mccarthur och tvingades bryta i halvtid. Oklart i skrivande stund om han kan spela på fredag. I övrigt är Xhaka skadad och han saknas faktiskt som ett defensivt mittfältsalternativ.

Men tyvärr är det där Arsenal är just för dagen. Första halvlek mot Spurs var en fest (3-0 och 3-1 som slutresultat), men i övrigt har Arsenal inte varit riktigt bra i en enda ligamatch hittills. Det unga laget som värvats ihop kommer behöva tid för att bli bättre. Men för dagen är laget långt ifrån topp sex i min bok. Truppen innehåller fortfarande en del dökött och laget lyckas inte få ut det bästa av spelare som Aubameyang och Thomas Partey som borde bära laget.

Aston Villa kommer från en smäll när de på 15 minuter tappade 2-0-ledning till 2-3-förlust mot Wolves. Blir intressant att se hur en sån smäll påverkar laget framöver. Har efter åtta omgångar tagit en poäng mindre än Arsenal och jag tror väl att det inte kommer skilja några mil mellan lagen poängmässigt när vi summerar säsongen. Försäljningen av Grealish öppnade för tre värvningar och klubben har nu ett rätt starkt lag. Slår man ihop trupperna för de här två lagen och tar ut bästa möjliga elva blir fördelningen av spelare rätt jämn. Villa har redan slagit Man United borta, stått upp bra mot Chelsea (blev för stora siffror) och Spurs.

Jag tycker Arsenal är för stora favoriter här. Klart att de kan vinna, men tror inte de gör det så ofta som oddsen indikerar. Att de fortfarande nämns som en topp sex-klubb har med histora att göra, för dagen är de mil efter de bästa klubbarna samtidigt som lag som Aston Villa, Everton, Brighton och West Ham närmar sig. Över dubbelt för X2 hugger jag utan att blinka.

Speltips: Aston Villa X2 eller asian +0,5.

This is the stats tab
This is the post tip