Under 2,5 mål spelas i Arsenal-Atlético Madrid.

Semifinal 1 på Emirates Stadium. Arsenal är som bekant utan Aubameyang, som inte får spela i EL. Även om Arsenal är rätt vana vid att spela utan honom är det ett offensivt avbräck. Även Mkhitaryan är out.

Arsenals tänkbart lag:
Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Wilshere, Ramsey; Ozil, Welbeck, Lacazette

Atlético Madrid har frågetecken kring Costa. Han är med i truppen, men har dragits med en skada. Skulle gissa att han inte startar här då det finns risk att det saboterar hans chanser i returen.

Tänkbart lag:
Oblak; Vrsaljko, Godin, Savic, Hernandez; Koke, Gabi, Saul, Correa, Vitolo; Griezmann

Finns gott om offensiv kvalitét i bägge lagen. Och Arsenal kommer nog ha en offensiv balans på laget i och med att Elneny är out. Ett centralt mittfält med Xhaka, Ramsey och Wilshere kan man säga mycket om - men starka defensivt är de inte. Sen har trenden i de europeiska cuperna gått från målsnåla "förstamöten" till målrika.

Tror ändå att det här blir en tajt match. Atlético Madrid har ett av Europas starkaste försvar. Släppt in 18 mål på 34 matcher i ligan. 5/6 gruppspelsmatcher i CL gick u2,5 mål och 5/8 slutspelsmatcher i EL har gått u2,5. Gissar att Simeones fokus här kommer vara att hålla nollan. Och personligen har jag svårt att se Arsenal göra fler än ett mål här.

Alltid lurigt med underspel på just Arsenal. För helt plötsligt kan det stå 3-0 åt endera håll efter 30 minuter. Så här långt fram i turneringen är det dock så mycket på spel att jag tror det kommer bli lite mer riskminimerande än vanligt.

U2,5 känns som en bra startposition, då jag kan se 1-0/0-0/1-1 som troliga resultat.

This is the stats tab
This is the post tip