Arsenal "tar emot" Benfica på torsdagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger på Arsenal.
1.82 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Matchen spelas i Grekland och därmed inte mycket till hemmaplansfördel. Första matchen slutade 1-1 efter två mål i andra halvlek. Först förvaltade Benfica en handsstraff, men Arsenal kvitterade nästan omgående.

Benfica vann "xg-matchen" men jag tycker det var rätt så missvisande. De fick med sig straffen, men i övrigt skapade de knappt något alls av värde. Arsenal hade mer än 60% boll och var det bättre laget. Hade inte Aubameyang missat ett par väldigt fina lägen hade Gunners vunnit. Arsenal var helt chanslösa mot Man City och har bara en seger senaste sex matcherna, men jag tycker prestationerna lovat mer än de fått utdelning för.

Här borde även Tierney vara aktuell för en start (hoppade bara in senast, men spelade 90 mot Man City i helgen) - ett stort plus om han kommer till spel då hela vänsterkanten blir ett helt annat hot. Roterade in fyra spelare i ligamatchen mot Man City jämfört med Benficamatchen och borde här kunna få in fyra-fem fräscha namn igen. Enda oron jag känner är hur mycket Saka spelat senaste tiden. Är nog Arsenals bästa spelare för dagen och han har spelat extremt mycket den här säsongen. Förhoppningsvis pallar han och får vila i ligan.

För efter förlusten mot Man City är det ännu mer tydligt: Arsenal är för långt efter, och det är för många lag emellan, för att det ska bli CL-kvalificering. Om något får de sikta in sig på EL-platsen. Men blir det seger i EL blir det CL nästa säsong, det hade betytt otroligt mycket för klubben. Så jag kan bara tänka mig att det är all in på EL nu.

Benfica kryssade igen i helgen. Lägger väl ingen stor vikt vid den matchen, men jag blev inte imponerad av laget i första matchen. Måste här vinna eller spela oavgjort med 2-2 eller fler mål för att gå vidare. Tror inte det passar portugiserna särskilt bra mot ett Arsenal som kan vara rätt bra när de får ställa om.

Jag tror Arsenal är för bra här och tycker oddset på "hemmasegern" är bra nog för att spela.

This is the stats tab
This is the post tip