Engelska ligaledarna tar emot norska serietvåan!

Det här är en match jag ser väldigt mycket fram emot. En match som kommer spelas framåtlutat från båda lagen, från minut ett.

Hemmalaget Arsenal har som dem flesta vet startat säsongen oerhört starkt och toppar Premier League. Man kommer in i den här matchen med så högt självförtroende det bara går efter lördagens 3-1 seger i London-derbyt mot Tottenham, där Thomas Partey, Gabriel Jesus och Granit Xhaka stod för målskyttet.

Här förväntar jag mig dock en hel del rotation, precis som i första matchen där Zurich besegrades med 2-1 på bortaplan. I den matchen var det egentligen bara Xhaka och Martinelli som behöll sina platser i startelvan. Det kan absolut bli något liknande här, men sett till att Bodö/Glimt är ett klart bättre lag än Zurich kommer nog Arsenal ställa ett något starkare lag på banan. Offensivt har man ersättare som håller hög klass, det är snarare defensivt som det känns skakigt. Rob Holding och Cedric Soares väntas starta denna match tillsammans med Matt Turner i målet. Det tror jag Bodö kan utnyttja.

Arsenal har spelat en match mindre än Bodö/Glimt då deras match mot PSV ställdes in efter drottningens bortgång för ett par veckor sedan.

Bodö/Glimt har står ändå länge på fyra poäng efter två matcher i denna grupp efter 1-1 borta mot PSV och 2-1 hemma mot FC Zurich. I ligan står man just nu på en andraplats.
Fyra poäng på två matcher i gruppen hittills är en väldigt fin start, och skulle man kunna ta poäng här ser det extremt bra ut för ett avancemang till slutspelet, då Arsenal borta definitivt är den tuffaste matchen i gruppen.
Man kommer även från ett fint resultat senast då man slog Lilleström på bortaplan med 4-1, så självförtroende är nog inget som saknas.

Bodö/Glimt fortsätter imponera med sitt projekt och har även i år ett väldigt slagkraftigt lag, både med norska ögon och ute i Europa. Spelare som Brice Wembangomo och Patrick Berg håller en väldigt hög europeisk-klass och jag tror definitivt Bodö har möjlighet att såra ett roterat Arsenal. Bodö/Glimt ska INTE underskattas här.

Skadeläge:
Bodö/Glimt har endast långtidsskadade Sondre Fet borta från denna match, medans Arsenal fortsatt får klara sig utan Emile Smith-Rowe och Mohammed Elneny.

Mina tanke är att Arsenals roterade backlinje faktiskt kan få problem med en vass Bodö/Glimt offensiv. Detta, i kombination med Arsenals uppumpade självförtroende och kvalité, kommer fortsätta trycka gasen i botten tror jag på mål åt båda håll. När Arsenal är så pass klara favoriter tror jag definitivt det är rätt väg att gå.
Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen till 2.230 hos Pinnacle .
3-1 Arsenal? Inte omöjligt.

—-
Förväntad startelva Arsenal:
Turner - Tierney, Holding, Tomiyasu, Soares - Vieira, Lokonga, Ödegaard - Martinelli, Nkeitah, Marquinhos.

Förväntad startelva Bodö/Glimt:
Haikin - Sampsted, Höibråten, Lode, Wembangomo - Vetlesen, Berg, Saltnes - Mvuka, Salvesen, Solbakken.

This is the stats tab
This is the post tip