Speltips: Martin Ödegaard över 1,5 skott på mål till 2.75 hos Expekt .
—-
Ett Arsenal i superform välkomnar ett Brentford i mindre smickrande form till Emirates Stadium under lördagkvällen.

Bortalaget står på en seger och ett kryss de senaste sju matcherna, resten förluster. Resultatraden den senaste tiden har inneburit att man inte alls är långt ifrån den absoluta bottenstriden. Poäng behöver börja tas snarast för att inte gå en väldigt jobbig vår till mötes.

Arsenal har verkligen klickat den senaste tiden över hela planen. 21 gjorda mål på de senaste fyra Premier League-matcherna är makalösa siffror, samtidigt som man endast släppt in ett mål på dessa fyra matcher.

Arsenals lagkapten hamnar i händelsernas centrum

En spelare som växlat upp rejält efter något av ett positionsbyte är Kai Havertz. Poäng har börjat producerats, men det har även öppnat upp ytor för andra spelare som klivit fram. En av dem är lagkapten Martin Ödegaard.

Ödeegards roll har blivit betydligt mer fri, och mot den här typen av låga försvar hamnar han väldigt ofta i avgörande positioner centralt utanför straffområdet. Både mål och assister har kommit från Ödegaards giftiga vänsterfot, och mot ett lågt stående Brentford ser jag definitivt samma trend fortsätta.

När spelare som Saka och Martinelli ibland blir något isolerade på kanterna är normannen däremot nästan alltid i händelsernas centrum. Som jag nämnde förväntar jag mig ett Arsenal som pressar ner Brentford rejält. Detta lär innebära en nästan handbollsliknande matchbild där Arsenal försöker tränga sig igenom Brentford. Då kan norrmannens vänsterfot mycket väl bli avgörande.

I positioner för avslut kommer Ödegaard med all säkerhet hamna, och då handlar det bara om att han ska avlossa.
Utifrån förutsättningarna och hans positionering de senaste matcherna tycker jag att Martin Ödegaard över 1,5 skott på mål till 2.75 är alldeles för bra för att inte ta, och det oddset finns att spela hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip