Arsenal -1,5 mot Brighton spelas. Tvåmålsseger eller mer krävs.

När Crystal Palace höll ut borta mto Cardiff i 18.30-matchen igår stod det klart att Brighton spelar i Premier League även nästa säsong. Ångesten över att behöva ta något poäng mot Arsenal på Emirates eller hemma mot Man City byttes nog mot en del firande.

Inte oväntat att Brightons kontrakt löstes tack vare andra lags icke-kapacitet. Laget har nämligen åkt på en rejäl soppatorsk: 0-2-6 i senaste åtta matcherna (alla tävlingar). Lyckades åstadkomma ett mål under den perioden. Lagets xG-siffror har inte varit särskilt bra alls heller (de har skapat lite medan motståndarna har skapat rätt mycket).

Är dessutom framför allt på hemmaplan Brighton tar sina poäng (23/35). Har 1-11 i målskillnad och fem förluster mot övriga topp sex-lagen.

Arsenal kommer från en bra insats mot Valencia i torsdags. Välbehövligt efter en ruggigt tung period med förluster mot Crystal Palace hemma (2-3), Wolves (3-1) och Leicester (3-0) borta. Bortaspelet är ett kapitel för sig - Arsenal har varit bedrövliga borta hela säsongen. Den stora plumpen var hemma mot Crystal Palace i ett läge där Arsenal faktiskt hade kunnat koppla greppet om tredjeplatsen i ligan. Emery gjorde ett stort misstag då han valde att rotera kraftigt i just den matchen. Rotation är bra, men med facit i hand hade det varit bra att kräma ur spelarna där för att ta en seger och istället vaska Wolvesmatchen. Frågan är hur Emery tänker vad gäller laguppställning här. Har Valencia i en viktig retur på torsdag, men samtidigt väldigt mycket att spela för även i ligan.

Maitland-Niles är avstängd. Koscielny såg inte fit ut mot Valencia och tvingades byta i slutskedet. Bellerin, Holding, Ramsey, Welbeck och Suarez är borta sedan tidigare. Så rotationsmöjligheterna är inte så stora. Gissar på följande elva:

Leno
Mustafi, Sokratis, Monreal
Jenkinson, Torreira, Guendouzi, Kolasinac
Iwobi, Lacazette, Mkhitaryan

Tror inte BÅDE Lacazette och Aubameyang startar. Özil är ett alternativ som borde få mycket speltid också. Elvorna kommer runt 16.30 - bra att hålla koll då.

Känslan är att Arsenal ändå löser det här oavsett vilka som startar. Är ett bättre lag än Brighton och borde ha större motivation med tanke på tabelläge och det faktum att det är säsongens sista hemmamatch. En sån som Aubameyang har minihugg på skytteligatiteln. Får han hoppa in (eller till och med starta) lär han vara sugen.

Det som talar emot spelet är väl om Brighton helt plötsligt börjar spela bättre tack vare den minskade pressen (lex Fulham och Huddersfield). Men svårt att se det här - Arsenal bör ha toppchans.

Speltips: 1 asian hcp -1,5 - odds 1.99 SpeedyBet

This is the stats tab
This is the post tip