Arsenal tar emot Brighton på lördagen.
Mitt speltips: Brighton vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. bet365 eller Bethard .

Ungefär noll procent av alla som tippade en PL-tabell inför säsongen hade Arsenal som ett topp fyra-lag. Med en fjärdedel kvar av säsongen är Artetas gäng med i den kampen. Delvis tack vare svaga säsonger från Man United och Tottenham. Jag tror dock inte Arsenal kommer orka hålla i topp fyra-platsen in i mål. Klubben har spelat ett rätt högt spel senaste transferfönstren när mängder av truppspelare lämnat gratis och lånats ut. Har behövt anpassa sig till en verklighet utan Europaspel med minskad lönebudget. Det gör att Arsenal just nu har en bra startelva när alla bästa är tillgängliga. På bänken finns det dock väldigt lite att laborera med och det är stor skillnad på ersättarna och de ordinarie.

Varit lite av en mardrömsvecka som inleddes med att Tierney kom tillbaka skadad efter att ha spelat 180 träningsmatchsminuter för Skottland. Ersättaren Tavares har talang men är ruggigt oslipad och byttes ut redan i halvtid mot Crystal Palace, efter en bedrövlig insats. I slutskedet tvingades Thomas Partey byta och han är ett stort frågetecken här. Han har varit väldigt viktig i år på centrala mittfältet. Blev som bekant förlust med 3-0 mot Crystal Palace till slut och det var rättvist. En av säsongens sämsta matcher från Arsenal. Har nu en del press på sig helt plötsligt och det är inte helt lätt för det orutinerade laget att hantera det. Utan tre startspelare (Tomiyasu, Tierney och Partey) blir det tuffare. Dessutom var Lacazette totalt oduglig mot Palace, även för honom finns ingen riktig ersättare.

Brighton har visserligen en usel resultatrad. 0-1-6 senaste sju matcherna och har knappt gjort mål. Men insatsen mot Norwich förra helgen var mycket bra, det var en ordentlig slakt och normalt ska det räcka till en tvåmålsseger (missade bland annat straff). Den svaga formen till trots - Brightons kapacitet är hög. Vi vet om att de spelmässigt kan matcha de flesta lagen i ligan. Att de inte dragits in i bottenstriden trots att de tagit minst antal poäng av alla lag senaste tiomatchersperioden säger någonstans att de är bättre än vad de visat. Minns hur de exempelvis var det bättre laget när de här bägge lagen möttes i höstas (0-0).

När det börjar skita sig för Arsenal kommer en olycka sällan ensam. Det här är en ruskigt lurig match de flesta bara räknar med att de ska vinna - mot en lite underskattad motståndare. Arsenal såklart rättmätiga favoriter, men tycker de är för stora sådana här. Kan faktiskt se framför mig en skräll här.

Speltips: Brighton vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

TV: Klurig utmaning på Stryktipset - men våra experter går för 13 rätt!





This is the stats tab
This is the post tip