Arsenal tar emot Brighton i ligacupen på onsdagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på Arsenal. Finns på Lucky Sports, Pinnacle, bet365 eller vartsom.

Reken skrivs på måndagen. Jag tar en chans här på att Arsenal spelar en svagare elva än vad oddsmarknaden verkar tro. Blir det tvärtom är det möjligen så att Arsenals odds ska ner lite. Som alltid i de här turneringarna lönar det sig att vara på tå när elvorna kommer. Men jag tror Arsenal roterar. Varför?

- Spelade EL förra torsdagen. Behövde en seger och ställde en okej elva på banan. Kvalificerade för slutspel i vår, så de kommer ha ett alternativ till ligan där bänken kan spela.
- Gjorde sedan en mycket bra match mot Chelsea på söndagen. Spelade bästa elvan i en intensiv match.
- Har Wolves borta i ligan redan på lördag.

Bara två vilodagar inför, bara två vilodagar efter. Jämför det med Brighton, som spelade i lördags och ska ligamatcha igen på söndag. Tre vilodagar inför, tre vilodagar efter. Arsenal har dessutom ett gäng spelare som ska in i VM-spel strax, deras sug efter att ösa på i en betydelselös ligacupmatch? Brighton dubblerar som bekant inte med Europa heller, så de behöver inte rotera så kraftigt här om de inte gör det bara för att lufta truppen.

Tierney, Nketiah, Holding, Nelson, Fabio Vieira, Lokonga och Cedric lär vara aktuella för start här. Inga jätteusla bänkspelare, men en klar försämring. Jag har sett alla Arsenals EL-matcher i höst, där de matchat de här spelarna. I ärlighetens namn har ingen match varit särskilt övertygande, bortsett möjligen Bodö/Glimt hemma på Emirates, men norrmännen var svaga där.

Den stora frågan är hur Brighton resonerar vad gäller startelva? Läste en initierad Brightonsupporter kommentera följande inför matchen som svar på frågan hur seriöst de tar Ligacupen:
WAB: Absolutely no idea, to be honest. Potter took the League Cup seriously enough and the FA Cup to his credit, making changes but always maintaining a strong enough side to beat whoever we were paired with. De Zerbi might view it as a chance to take a first look at the players he is yet to see play a competitive game for the club. Brighton fans would prefer to see him take it seriously. The Albion have never won a major trophy in their history - if you don’t count the 1910 Charity Shield.

Så det råder oklarheter kring Brightons approach till cupen. Tycker dock de bevisat (under Potter åtminstone) att de har en trupp där spelare utan särskilt stora meriter kan gå in och leverera i systemet de spelar.

Helt olika matcher, men Arsenal stod i samma odds hemma mot Brighton i våras i ligan. Var sämre då, men spelade sitt bästa tillgängliga lag. Skulle det blir så att Arsenal ställer en starkare elva på benen än jag tror, samtidigt som Brighton roterar kraftigt - ja, då är det här ett dåligt spel. I övriga scenarior tycker jag det här ska vara ett bra spel. Dock respekt för att Arsenal kan komma att ha en stark "om det behövs-bänk" och väljer därför X2 framför något tuffare hcp-spel.
This is the stats tab
This is the post tip