Mitt spel: Arsenal rak seger till 1.72 hos bet365.

Det är svårt att få grepp om Brighton. Samtidigt som man spelar kanske den bästa och mest imponerande fotbollen i heLa Ligan, åker man på märkliga plumpar i protokollet då och då. En sådan plump kom senast mot Everton när man förlorade med hela 5-1 på hemmaplan. Innan det hade man två imponerande segrar men dessförinnan ytterligare en plump när man förlorade mot Nottingham Forest med 3-1.

Arsenal vägrar uppenbarligen ge upp på chansen att ta den där ligatiteln utifall City skulle halka på vägen. Förra helgens seger mot Newcastle på bortaplan visade på en otrolig karaktär. Inte bara resultatet men också på sättet man vann. Det krigades, det kämpades och trots att spelet inte klickade till 100% lyckades man vinna. Det var på många sätt ett Arsenal som vann på ett vis man inte riktigt sett tidigare, vilket för mig är ett styrkebesked, och som kan behövas här mot Brighton också.

Svårberäknad matchbild

Det ska bli spännande att se vilket lag som tar tag i bollen och matchbilden tidigt i matchen. Gör Arsenal det tror jag inte Brighton är superbekväma med att ligga lågt och försvara. Faktum är dock att det mycket väl kan bli Brighton som tar tag i bollen, och då visade Arsenal senast mot Newcastle att det är något man faktiskt kan det.

Känslan är också att Arsenal faktiskt inte ännu gett upp hoppet om att City ska halka någonstans på vägen, men det krävs då att Arteta och hans mannar vinner de resterande matcherna för att ha någon form av chans.

Ett avbräck för Arsenal är dock att både Saliba och Zinchenko väntas missa resterande matcher av säsongen. Jakub Kiwior har dock klivit in och gjort det bra de matcher han fått spela, och Kieran Tierney är en fullgod ersättare till Zinchenko ute till vänster.

Jag har känslan av att Arsenal är bekväma med oavsett matchbild på ett bättre sätt än Brighton är. Det tidigare mötet mellan lagen den här säsongen i ligan är ett ganska bra exempel på just det. Brighton ägde mycket boll, men Arsenal hanterade det väldigt bra och vann det mötet med 4-2. Skulle matchbilden bli så tror jag Arsenal hanterar det.

Tar Arsenal tag i matchbilden och spelar på det frenetiska vis man kan göra, kan inte ens Brighton stå emot. Så, oavsett matchbild ser jag Arsenal dra det längsta strået här och vinna matchen. Mitt spel blir därför Arsenal rak seger till 1.72 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip