Arsenal tar mot Brighton på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Brighton har spelat 16 PL-matcher den här säsongen. I samtliga har bägge lagen gjort mål. Samma sak hände i de fyra sista matcherna ifjol, med andra ord har bägge lagen nätat i 20 raka PL-matcher.

För Arsenal har bägge lagen nätat i 8/16, men noterbart är att bägge gjort mål i sex av åtta Emirates-matcher. Brukar vara lite mer öppna matcher där än på bortaplan, åtminstone hittills.

Arsenal har gjort mål i alla ligamatcher utom två hittills. Enda gångerna de nollats var i de tuffa bortamatcherna mot Newcastle och Aston Villa. Framför allt i den senare matchen mot Villa skapade de absolut tillräckligt för att göra minst ett mål. Kunde vila stora delar av laget i veckans CL-match (dessutom i tisdags) och har därmed kunnat ha en bra förberedande träningsvecka. Brukar normalt vara väldigt målpålitliga och mot ett Brighton som har en del avbräck ska det vara bra chans att näta.

Brighton mardrömsmotstånd?

Brighton har gjort det bra mot Arsenal senaste säsongerna. Faktiskt vunnit tre raka på Emirates (inkl. en ligacupmatch). Nu dras de visserligen med en del skador och de spelade en Europa League-match i torsdags, så bara två vilodagar. Men som sagt gjort mål i samtliga matcher den här säsongen och det verkar inte alltid spela så stor roll vilka spelare som får chansen av De Zerbi.

Spelar som bekant en offensiv fotboll på ett väldigt konsekvent sätt. Spelar liksom ingen roll vilka de möter, de vill ha boll och gå framåt. Bör få sina chanser mot ett Arsenal som darrat en del bakåt senaste tiden, inte minst på målvaktsposten.

Jag tror det här har alla förutsättningar att bli en underhållande match med en hel del målchanser åt bägge håll. Statistiken ser otroligt bra ut om man tänker att det här spelet inträffat i samtliga Brightonmatcher. Men även förutsättningsmässigt känns det som bra chans för det här spelet.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip