Den engelska fotbollen har startart med Championship. Det välkomnas varmt men det är nästa helg det verkligen smäller då Premier League startar. Men vi får redan idag en glimt av vad som som väntar i höst när Arsenal möter Chelsea i Community Shield på Wembley.

På spel står en pokal men det handlar mer om att få en riktigt bra match i benen inför nästa vecka. Att vinna är alltid viktigt, kanske inte för pokalen i sig utan mer för fansen och få ett mentalt övertag redan innan säsongen har börjat när rivalen står på andra sidan.

Båda lagen har varit iväg och tränat på andra sidan jordklotet. Jag tycker inte det ska läggas så mycket kraft i dessa vänskapsmatcher. Det handlar mest om att nyförvärven ska kommer in i gruppen och få en bra känsla när säsongen börjar på allvar. Inte hänt något på tränarsidan i dessa lagen så inget nytt spelsätt som ska spelas in eller något sånt utan mer att komma i form.

Lacazette har anlänt från Lyon till Arsenal och kan bli den viktiga anfallaren som Arsenal saknat. Arsenal har varit i behov av en målskytt som petar in bollen och den luckan hoppas man att fransmannen ska fylla. Han är aktuell för att starta idag medan Wilshere, Coquelin är skadade. Sanchez och Mustafi som kom tillbaka sent efter att ha spelat Confederations Cup är inte i den perfekta formen men Wenger är imponerad av dem efter en såhär kort tid i träning och kan få speltid redan i eftermiddag.

Chelsea gick som ett tåg i stort sett hela säsongen förra året med Conte i spetsen. Enda bakslaget kom i sista matchen mot just Arsenal i cup-finalen. Då förlorade laget med 2-1. Nu kommer det bli tuffare eftersom man ska ut i Europa och spela matcher. Har tagit in Morata från Real Madrid för en stor summa pengar. Kommer få ett stort ansvar när han nu ska ta över efter Diego Costa. Även mittbacken Rudiger har hämtats in. Laget har dock släppt Matic till Man United. En defensivspelare som jag tror man kommer sakna på mittfältet.

Lagen möttes förra säsongen tre gånger och samtliga möten slutade över 2,5 mål. Första riktiga matchen den här säsongen och min känsla är att det är offensiven som kommer glänsa. Nyförvärven förväntas starta och ett perfekt tillfälle att visa vem man är och vad man går för.

Jag spelar Ö2,5 mål @1.80 hos Nordicbet med 4/7u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip