Upp till 1000 kr i spelkrediter för både nya och existerande kunder hos bet365 . Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr extra att spela för!

Chelsea dnb/asian +0/pengarna tillbaka vid oavgjort spelas i lördagens londonderby. 1.70 hos bet365 .

Arsenal har gått riktigt svagt en längre tid. Om vi ser till ligaspelet har de 3-1-3 senaste sju. Segrarna har kommit hemma mot Burnley, Huddersfield och Fulham. Tre av de enklaste matcherna i ligan i dagsläget och då var ingen av de där matcherna särskilt imponerande. Matcherna mot Liverpool (brutalt överkörda med 5-1) och West Ham (torsk 1-0 i en rätt jämn match) säger mer om klubbens nuvarande status.
- Spelet hackar rejält.
- Torreira har inte varit lika bra senaste tiden, vilket mittfältsspelet blivit lidande av.
- Özil-situationen är akut. Lagets bäst betalde spelare används av klubben för dagen enbart i diverse skojiga sociala medier-klipp. Får inte ens plats i truppen trots att han verkar frisk.
- Ramsey är väldigt mycket på väg bort. Trots det är han alltjämt en av de mest spännande spelarna när han väl får komma in i matcherna. Hade bidragit mer än de som får starta, men får begränsat med speltid pga kontraktsläget.
- Försvaret blir aldrig bättre.
- Alex Iwobi förväntas vara en bärande offensiv spelare. Han är inte bra nog för det.
- Den positiva atmosfären som rådde kring "nya" Arsenal under Emery, den som peakade under derbysegern mot Spurs i början på december, är som bortblåst. Klubben behöver förstärka, men år av vanskötsel gör att ekonomin inte finns för det. Hugget på topp fyra är i stort sett helt borta vid förlust här. Lägg till Özilsituationen på det. Börjar det gå emot kommer det snabbt börja knorras på Emirates.

Tänkbart lag:
Leno
Mustafi, Sokratis, Koscielny,
Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac
Aubameyang, Lacazette, Iwobi

Chelsea går väl inte superbra heller för dagen. Har ju ett problem då en vass striker saknas, vilket tvingar in Hazard på den positionen. Kanske inte optimalt av olika anledningar. Skrapar ändå ihop sina poäng. Släpper in få mål och har en helt annan stabilitet än Arsenal. Har returen mot Spurs i ligacupen på torsdag att tänka på, men efter det är de Sheffield United hemma i FA-cupen och roteringsläge. Så bör kunna ha fullt fokus här. Har också bänkspelare (Hudson-Odoi, Giroud och Barkley) som kan komma in från bänken och bidra.

Kepa
Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso
Jorginho, Kanté, Kovacic
Pedro, Hazard, Willian

Arsenal går riktigt trögt för dagen, både resultat och spelmässigt. Har svårt att se laget vinna här. Är alldeles för beroende av Aubameyang och Lacazette - en duo som lider av att mittfältet inte är kreativt nog i Özils frånvaro. Defensivt har det blivit tre nollor på hela säsongen, bara Fulham är värre. Svårt att se en ny nolla komma här och känslan är att det knappast blir fler än två mål gjorda av Gunners. Chelsea ska ha hygglig chans.

This is the stats tab
This is the post tip