Arsenal tar emot Crystal Palace på torsdagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

Mungiporna pekar uppåt i Arsenal efter ett par veckor med positiva resultat. Nämndes av vissa som en nedflyttningskandidat, men fick in ett par unga spelare samtidigt som Lacazette vaknade till liv och Tierney lyfte sig. Fyra raka segrar (även om Newcastlevinsten kom efter förlängning) och bara ett insläppt mål.

Även om det såklart varit positivt så ropar jag inte hej än för Arsenals del:
- Chelsea var bedrövliga på Emirates.
- Brightonmatchen var en sömnig historia som kunde gått hursom.
- WBA är ett av ligans sämsta lag.
- Newcastle hade ett par rejäla chanser att vinna i helgens FA-cupdrabbning.

Arsenals expected goals against i de senaste tre ligamatcherna var dock nästan 4.0. Newcastle (usla Newcastle!) skrapade ihop 1.26 i expected goals mot Arsenal i FA-cupen. Så jag skulle inte säga att Gunners fått till ett betongförsvar plötsligt. Arsenal ligger i mitten av tabellen vad gäller expected goals against och antal skott emot per 90 minuter och det är så de ska rankas.

Så om Arsenal verkligen är tillbaka som topp sex-material återstår att se. Klart att de är på en bättre plats mentalt nu än för ett par veckor sedan. Intressant nog är det här ett möte som varit målrikt senaste säsongerna. Sex raka matcher har bägge lagen gjort mål i, fem av dessa har haft över 2,5 mål. Av någon anledning verkar en sån som Zaha (vilade från start i FA-cupen) alltid stormtrivas och göra bra matcher mot Arsenal.

Crystal Palace är normalt väldigt defensivt starka. Men i år har de fått snurra runt på en hel del olika spelare i backlinjen och de har bara två hållna nollor på hela säsongen. Ligger i botten på expected goals against-tabellen och bara två lag har släppt in fler mål.

Tycker Arsenal står lite lågt här. Kan mycket väl vinna, men jag tycker det finns större värde i att bägge lagen gör mål. Arsenal ser allt bättre ut offensivt och bör göra mål mot ett Palace som inte är något extra defensivt för dagen. Palace bör även få sina chanser, inte minst på omställningar via Zaha.

2-1? 1-1? 2-2?

This is the stats tab
This is the post tip