Arsenal tar emot Crystal Palace på lördagen i den tidiga PL-matchen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Gunners. Seger med två mål eller mer krävs för seger.

Bortalaget Palace spelade en rätt tuff FA-cupmatch borta mot Everton i onsdags. Spelade i stort sett bästa tillgängliga lag där, men åkte ändå på en 1-0-torsk. Bara två dagars vila och förberedelse inför Arsenal borta och de får dessutom klara sig utan stjärnan Oliseh.

Ännu en rätt kall prestation av Palace, där fansen börjar verka alltmer uttråkade av Hodgsons rätt förutsägbara spel. Ligger rätt stabilt i mitten av tabellen i en säsong som varit lite meh.

När de tog emot Arsenal på Selhurst Park i höstas var det en stor klasskillnad mellan lagen då Arsenal hade total kontroll. Åtminstone sålänge det var 11 mot 11, för i mitten av andra halvlek tog Tomiyasu en tveksam utvisning, vilket bjöd in Palace. Men rätt så bekväm seger för Arsenal till slut.

Välbehövlig Arsenalvila

Arsenals senaste 5-6 veckor har varit en resultatmässig mardröm. Hemmaförluster mot West Ham (ligan), ett decimerat Liverpool (FA-cupen) och en bortatorsk mot Fulham. Har lett till tappad serieledning, en missad titelchans och tvivel på Artetaprojektet. Varenda medie och PL-tyckare har skrikit ut att målgörare saknas, vilket såklart är rimligt när målskyttet sviktat. Inget lag hade nog sagt nej till en spelare som gör 20 mål varje säsong, men det är en lite väl enkel analys att skrika om en målskytt enligt mig.

För så länge Arsenal gör bra prestationer, vilket de gjorde i två av de tre förlustmatcherna, så kommer målen komma. På de tre förlustmatcherna mot WH, LFC och Fulham hade Arsenal 6-8 i xg beroende på vilken datakälla som mäter. Facit? Ett gjort mål. Så kommer det inte fortsätta se ut, oavsett om Arsenal fortsätter med nuvarande trupp eller värvar en striker.

Helt klart är att Arsenal som klubb nog mådde extremt bra av det här uppehållet de haft. Åkte till Dubai och slapp vinterkylan, har kunnat lappa ihop ett par spelare och andra har fått vila. För Arteta har kört hårt med sina nyckelspelare som nog fått lite för många matchminuter. Vilan borde ha gjort underverk.

Nästa match spelas om tio dagar, så inget att fundera på här, bara att gå all in.

Jag tror ett utvilat och revanschsuget Arsenal ska ses med toppchans mot ett begränsat Palace. Arsenal brukar vara hemmastarka och avfärda lag från undre halvan rätt lätt. Borde kunna bli en bekväm seger och jag blir inte förvånad om förra årets 4-1-seger upprepas.

Speltips: Asian -1,5 på Arsenal
This is the stats tab
This is the post tip