Arsenal tar emot Leicester på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Bägge lagen har gjort mål i tre raka Arsenalmatcher. Senast mot Watford såg försvaret rätt så darrigt ut trots beskedligt motstånd. När de här bägge lagen möttes i Leicester höll Arsenal en av de elva nollor de har den här säsongen. Men 2-0 var lite missvisande, Leicester hade rätt många lägen och vi minns bland annat Ramsdales frisparksräddning på Maddisons försök (en av årets räddningar).

Leicester dras med skada på Vardy. Ett avbräck då han brukar trivas mot Arsenal annars. Tycker ändå en tänkbar offensiv med Daka, Barnes, Maddison, Iheanacho och Tielemans känns rätt stark. Gjort mål i 21/25 ligamatcher, enda bortamatchen de nollats i var mot Liverpool.

Leicesters säsong är annars en besvikelse då de ligger i mitten av tabellen. Är framför allt försvaret som svikit då de släppt in för många mål. Till exempel bara en enda hållen nolla på bortaplan den här säsongen. Dubbeljobbar med Europaspel och dras fortfarande på defensiva skador: Evans, Bertrand, Castagne och Fofana är out medan Pereira är ett frågetecken. Så inget optimalt truppläge. Släppt till relativt höga xg-tal senaste ligamatcherna och även i torsdagens Conference hade Rennes 1.54 i xg. Minns förra helgens match när ett formsvagt Leeds faktiskt var klart bättre än Leicester och hade 19 avslut.

Arsenal har visat bra offensiv form med form på flertalet spelare. Till och med Pepe har bidragit från bänken senaste tiden. Gjort mål i 12 av de senaste 13 ligamatcherna. Bör ha bra chans att näta även här.

Gunners gör en rätt så bra säsong hittills, men tycker inte att fjärdeplatsen de har i nuläget ska överskattas alltför mycket. Är trots allt mycket tack vare Spursstrul och Man United-mardrömmar. Så jag tycker inte de är så motiverad storfavorit som oddsen säger här. Bra chans att vinna ändå, men jag lockas mer av att bägge lagen gör mål här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip