Arsenal:

Inledde Premier League-säsongen med en 2-0-seger mot Crystal Palace. De tre poängen lär vara minst sagt glädjande för Mikel Arteta efter en utmanande match borta mot Palace. Arsenal visade under den första halvleken prov på vilken höjd laget besitter, särskilt i en period när man sågade sig fram med ett effektivt passningsspel i högt tempo och svärmade över The Eagles i återerövringsspelet. Palace åt sig dock in i matchen och var spelförande lag under stora delar, och skapade en hel del möjligheter, så det var långt ifrån någon rutinvinst för Artetas mannar.

Arteta fick ändå flera goda besked från premiären att ta sig med in i första hemmamatchen – främst i form av William Salibas oerhört imponerande insats. Saliba, som var utlånad till Marseille i fjol, var planens främste spelare och skänkte välbehövlig trygghet till Arsenals defensiv, även när Palace tryckte på. Manchester City-värvningarna Gabriel Jesus och Oleksandr Zinchenko visade också prov på vad de bidrar med, där Jesus var energisk och involverad i det mesta och bästa i Arsenals offensiv och Zinchenko bidrog med assisten till Gabriel Martinellis ledningsmål, även om ukrainaren hade en tuff andra halvlek mot Jordan Ayew. På andra kanten gjorde Ben White bra ifrån sig i en lite ovan högerbacksposition.

Det är ändå muntra miner i Arsenallägret inför hemmapremiären mot ett Leicester City man besegrade med 2-0 i båda fjolårets möten. Skadeläget är fortsatt bra, där endast Emile Smith-Rowe och nyförvärvet Fábio Vieira har dragits med skadebekymmer, så Arteta lär inte göra några särskilt stora förändringar.

Preliminär startelva: Ramsdale; Zinchenko, Gabriel, Saliba, White; Xhaka, Partey; Martinelli, Ödegaard, Saka; Jesus

Leicester City:

Brendan Rodgers fick inte en lika upplyftande säsongsinledning och trots att blott en match spelats – och trots att Leicester City faktiskt inte ens förlorat ännu – finner han sig redan under lupp. Leicester har haft en lite märklig sommar där man inte lyckats förstärka truppen på transfermarknaden, samtidigt som flera av klubbens bärande spelare kopplats samman med flyttar annorstädes. Chelsea fortsätter att pressa för unge mittbacken Wesley Fofana, Newcastle visar intresse för James Maddison och lördagens motståndare Arsenal har kopplats samman med belgiske mittfältsstjärnan Youri Tielemans, vars kontrakt går ut nästa säsong.

Lite stök i kulisserna, med andra ord. Leicester såg länge ut att plocka en komfortabel premiärseger och ledde med 2-0 mot Brentford, bara för att sedan tappa till 2-2 i slutminuterna. Leicester hade i fjol det väldigt tufft med bortaspelet, med blott fyra bortasegrar och en hållen nolla på bortaplan – mot nedflyttade Burnley.

Till Arsenal-matchen saknas Ricardo Pereira, Harvey Barnes och Ryan Bertrand. Hamza Choudhury har lämnat för Watford på lån och Kasper Schmeichel har nyligen gått vidare för att fortsätta sin karriär i Nice.

Preliminär startelva: Ward; Amartey, Evans, Fofana; Justin, Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans, Castagne; Maddison; Vardy

Speltips:

Det blåser mer optimistiska vindar kring Arsenal än Leicester för tillfället, särskilt med alla transferrykten kring nyckelspelare som oroar och med poängtappet i premiären. Arsenal visade i perioder mot Crystal Palace – som gjorde en riktigt bra match, ska sägas – vilken höjd The Gunners besitter när allt stämmer och trots att man utmanades under stora delar av matchen lyckades Arsenal ändå säkra en 2-0-seger, vilket är ett styrkebesked. Samma siffror vann man med i båda fjolårets möten mot Leicester, som dessutom hade det tufft på bortaplan i fjol. Jag tror Arsenal har goda möjligheter att säkra säsongens andra raka seger här. Arsenal -0,75 finns till 1,67 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip