Liverpool gästar Arsenal på lördagskvällen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Klopps gäng. Bethard eller FastBet .

Härlig lördagskaramell att se fram emot. Nian mot sjuan i tabellen, bara fyra poäng skiljer lagen åt.

Tycker Arsenal varit klart på gång under i stort sett hela 2021. Inte alltid fått med sig de poäng jag tycker laget förtjänat, men prestationsmässigt har det varit bra. Därför var första halvlek mot West Ham senast en klar besvikelse. Hämtade ändå upp 3-0-underläget och fick med sig en poäng till slut, men det finns vissa orostecken trots allt. Aubameyangs insats var bland de sämre man sett och det känns fortfarande som han inte riktigt hittat rätt i Artetas system. Minns också att han bänkades i derbyt mot Spurs pga disciplinära skäl. Inget optimalt läge för den som är bäst betald och kapten. Dras dessutom med småskavanker på Saka och Smith-Rowe. På torsdag väntar Slavia Prag i EL - det som är Arsenals högsta prioritet resten av säsongen. Vinner de EL, vilket de absolut kan göra, blir det CL-spel nästa säsong. Hade varit en enorm boost efter ett par-tre säsonger med EL-spel. Så det lär inte tas några risker med eventuellt småskadade spelare. Xhaka missade fredagsträningen pga sjukdom och är ett stort frågetecken här. Jag är inget stort fan av honom, men han är den näst bäste mittfältaren efter Partey. Även Luiz är out.

Tänkbart lag:
Leno
Bellerin, Holding, Gabriel, Tierney
Thomas, Xhaka;
Pepe, Ödegaard, Aubameyang
Lacazette

Även Liverpool har Europaspel i veckan. I deras fall väntar Real Madrid redan på tisdag. Klart det inte är optimalt, men laget går trots allt för att ta en CL-plats via ligaspelet, så jag tror det blir ett bra lag här. Avslutade positivt före landslagsuppehållet med mycket bra insats mot Leipzig och ligaseger mot Wolves. Var sedan spellediga på helgen då de åkt ur FA-cupen. Var nog väl behövligt att få lite vila för laget. Mycket positivt att de fått tillbaka Jota, som visa mycket bra form i både Pool och för Portugal trots en längre skadefrånvaro. Firmino har inte gjort sin bästa säsong, så bra med anfallsalternativ. Tror även det är bra att Klopp börjat spela mittbackar som mittbackar. Henderson är ju skadad och därmed inte ett alternativ, men att Fabinho får spela central fältare är positivt för hela laget.

Tänkbar elva:
Alisson,
Trent, Phillips, Kabak, Robertson
Thiago, Wijnaldum, Fabinho
Salah, Jota, Mane

Liverpools kräftgång och Arsenals förbättring efter nattsvarta november/december har fört lagen närmare varandra poängmässigt. Jag håller dock fortfarande Liverpool som klassen bättre, tycker prestationerna just före uppehållet pekade åt rätt håll. De bör kunna ha en bra vår nu. Normalt hade jag kanske tagit någon hcp-variant alá -0.25, men jag tror kryssresultatet är rätt dött med tanke på tabelläget. Liverpool måste vinna för att ha chans på CL och för Arsenals del spelar inte kryss så stor roll. Så vid eventuellt likaläge tror jag det blir två lag som kommer gå rejält för segern.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip