Arsenal tar emot Liverpool i FA-cupen.
Mitt speltips: Alecis Mac Allister får kort.

Tycker det här är en svår match att sia om när det gäller 1x2-marknaden. De engelska cuperna handlar till stor del om att försöka sia om vilket lag som är mest sugen på den turneringen. Det dikterar vilket av lagen som ställer mest ordinarie/hungrigast elva på benen.

Arsenal har två tunga ligaförluster i ryggen och en del skadeproblem på truppspelare (Timber sedan tidigare, Vieira, Zinchenko, Partey). Ett par till iväg på Afrikanska eller asiatiska. Rapporter om att Saka och Ben White spelat med skador. Har CL-slutspel till våren. Samtidigt en hemmamatch mot ett konkurrerande storlag. Med de här faktorerna tror jag det blir en rätt stark elva för Arsenal.

Även Liverpool har en del trupproblem. Mest notabelt är att Salah är på afrikanska. Men även defensive mittfältsankaret Endo är out. Skador sedan tidigare på Tsimikas, Robertson, Thiago och Matip. Har ligacupsemi mot Fulham redan på onsdag, så de är bara ett par matcher från en cuptitel där. Troligtvis Chelsea i final - överkomligt motstånd i en final. Har dessutom jättebra hugg i ligaspelet. Att då få Arsenal borta i FA-cupen är såklart maximal otur i lottningen. Jag undrar om inte Liverpool faktiskt prioriterar ligacupsemin lite grann här.

Men det där är bara spekulationer från mig, kanske resonerar Klopp/Arteta annorlunda. Därför undviker jag 1x2 eller över/under.

Därför vänder jag mig till kortmarknaden

En sak jag känner mig rätt säker på är dock att Mac Allister lär spela. Defensive mittfältsankaret Endo är out. Thiago skadad sedan tidigare. Då argentinaren dragits med en mindre skada bör han vara rätt fräsch och redo att spela 90, vilket nog behövs. För det finns inte så många alternativ.

Lär få en rätt så defensiv mittfältsroll där han kommer behöva stödja defensiven i dueller mot Ödegaard, Martinelli, Saka, Trossard eller vilka det nu är som spelar. Matcherna mellan Liverpool och Arsenal har varit lite halvgriniga senaste matcherna (sju gula kort i matchen just före jul, åtta i våras). Verkar finnas en del ont blod mellan vissa av spelarna och det är två toppkonkurrenter med en del prestige. Argentinaren kan vara rätt aggressiv, särskilt när han är defensiv mittfältare. Fem gula på 15 ligamatcher i Pool.

Domare?
John Brooks. Snittar nästan fem gula per PL-match i snitt.

Jag brukar inte titta mot kortmarknaden, men det här känns som ett högt odds i en cupmatch.

Speltips: Mac Allister att få gult kort.
This is the stats tab
This is the post tip