Speltips: Över 2,5 mål i matchen till 1.85 hos Expekt .

Omgångens match avslutar Premier Leagues åttonde omgång när Arsenal tar emot Manchester City hemma på Emirates Stadium. Känslan är att den här matchen kan bli en rätt stor vägvisare för vart den här säsongen kommer ta vägen.

Arsenal kommer från sin första förlust den här säsongen när man besegrades av Lens på bortaplan i CL-gruppspelet. Samtidigt lyckades Manchester City studsa tillbaka från två raka förluster med att slå Leipzig på bortaplan. Det satt dock långt inne, där 2-1 och 3-1 kom efter minut 80.

Arsenals galna hemmafacit

Sedan Arsenal faktiskt blev ett lag att räkna med har målen haglat i mötena mellan dessa två lagen, oavsett spelplats. Arsenal på hemmaplan har även nästan varit en garant för målrika historier, där fjorton av de femton senaste matcherna på Emirates Stadium över denna och förra säsongen har gått över 2,5 mål. Otroliga siffror som jag tar med mig in i detta spel.

Jag tror även att Mikel Arteta kommer försöka sätta press på City i den här matchen. Gör han inte det känns det nästan som han viker ner sig en aning, för det är faktiskt dags för Arsenal att slå City i en ligamatch. Om jag tror man gör det? Nej. Men det börjar verkligen bli dags om man vill vara med och utmana på riktigt.
Vart jag ville komma med detta är att det lär skapa en hel del ytor för City att attackera på. Med Håland, Alvarez, Foden och Doku/Grealish ska man kunna skapa oreda för Arsenal.

Samtidigt saknas Rodri och Stones för City som är två viktiga spelare för Citys defensiv och deras uppspelsfas. Får Arsenal träff på sin förmodade höga press kan det bli en fin kväll för Gunners.
Bukayo Sakas vara eller icke vara i den här matchen blir såklart otroligt viktigt för Arsenal, och det kan mycket väl bli vad som avgör om Arsenal får den här matchen dit man vill eller inte.

Oavsett matchbild ser jag en match innehållande mål precis som det i princip alltid blir när Arsenal spelar på hemmaplan, samtidigt som just detta möte ofta innehåller en hel del mål. Jag vågar inte riktigt välja sida, men om jag skulle bli tvingad säger jag City. Mitt spel blir dock över 2,5 mål i matchen till 1.85 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip