Arsenal tar emot Man United på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål.
1.90 hos bet365 .

En riktig PL-klassiker, även om matchen såklart inte är lika tung som när Keane & Vieira härjade som bäst.
Man United har haft över 2,5 mål i 13/20 ligamatcher.
Arsenal har haft över 2,5 mål i 11/20.

Man United föll mot Sheffield United i onsdags. Bedrövlig prestation efter en januarimånad som annars varit mycket bra. Reaktion var kanske att vänta efter ett tajt matchande, en hel del spelare såg slitna ut. Bara två vilodagar nu, vilket knappast är optimalt. Behöver nog rotera in tre-fyra spelare för fräscha bens skull.

Försvarsmässigt var det extremt illa mot Sheffield United. Sett över hela säsongen har Man U 27 insläppta och bara sex nollor. Det är mittenlagssiffror på insläppta mål och expected goal against. Ställs mot ett Arsenal som senaste månaden spelat sin bästa fotboll på säsongen. Thomas Partey är ett stort mittfältslyft, Smith-Rowe erbjuder något som saknats som offensiv mittfältare, Saka är briljant match efter match och Lacazette är pånyttfödd när han äntligen har spelare runtom honom som springer. Bakom dessa finns Pepe som kan blixtra till mellan mediokra manövrar och Aubameyang som eventuellt kan spela igen här efter sina personliga problem. Behöver vinna för att haka på i racet om Europaplatser och kommer gå för det här.

Arsenals försvar har fått en del hyllningar under säsongen. Bara Spurs och Man City har släppt in färre mål och siffrorna för expected goals allowed ser bra ut också. Så visst är försvaret okej, men nollorna har kommit mot Newcastle, Palace, WBA, Brighton, Fulham, Leeds och just Man United. Bortsett från den speciella matchen på Old Trafford, där Arsenal backade hem på ett sätt Man U inte kunde hantera, är det nollor mot bottenlag i stort sett. Att det blev en nolla mot Leeds var orimligt sett till hur mycket Bielsas gäng skapade. Kort sagt: Jag har svårt att se Arsenal hålla nollan mot ett så bra lag som Man United ändå är. Framför allt mittbackarna i Arsenal håller jag inte högt.

Så här känns det klart troligt att bägge lagen nätar. Jag tror på en helt annan matchbild jämfört med den tajta historian på Old Trafford, där Arsenal som sagt backade hem på ett sätt som passade Man U illa. Här tror jag Gunners kommer bjuda upp mer och försöka föra spelet själva, vilket borde öppna för kontringslägen för United. Är som bekant i det spelet de är som allra vassast.

Tror inte heller vi stannar på 1-1. Den här matchen vill bägge vinna och jag tror inte det blir en avvaktande toppmatch som det många gånger blivit i årets PL. 2-1, 1-2 eller liknande?

This is the stats tab
This is the post tip