Speltips: Arsenal rak seger till 1.73 hos Expekt.

Den troligtvis största matchen hittills den här Premier League-säsongen går av stapeln 17:30 under söndagen. Mötet mellan Arsenal och Manchester United är en av Premier Leagues största rivaliteter och vi ska nu få se nästa kapitel i denna fotbollsrivalitet.

Expekt.se/redirect.aspx?pid=3746406&bid=18535" class="main-cta cs-btn" style="width: 100%;" target="_blank">Kampanj på PL - 200 kr på bet builder →

Arsenal kommer ifrån ett snöpligt 2-2 kryss mot Fulham senast. Palhinha lyckades kvittera för Fulham trots en man mindre och Arsenal lyckades inte få in något segermål trots ett rejält tryck matchen igenom. Känslan hos många Arsenal-supportrar tröttnat en aning på Mikel Artetas hattande med startelvan, och det blir därför spännande att se vilken väg Arteta väljer att ta i den här matchen rent taktiskt.

Manchester United lyckades i senaste omgången göra det Arsenal inte lyckades med, vända ett underläge till ledning och även hålla ut till seger. Nottingham Forest besegrades med 3-2 och lite andrum skapades för Erik ten Hag och hans mannar.
Till den här matchen väntas Luke Shaw fortsatt vara skadad, och man väntas även få klara sig utan Raphael Varane som ådragit sig en mindre skada. Två tunga tapp i försvaret.

Arsenal behöver stämma i bäcken

2019 var senast United besegrade Arsenal på bortaplan, och det i FA Cupen. I ligaspel behöver vi gå tillbaka hela vägen till 2014, alltså NIO år sedan. Visst ska vi inte bara se statistiken, men ser vi till förra årets match på Emirates var Arsenal betydligt bättre trots uddamålssegern. Jag tycker inte heller United känns helt i fas. Nu kommer man till den här matchen med bekymmer i försvaret, ett mittfält som fortsatt ser sådär ut och utan en självklar och tydlig nummer nio. Bruno Fernandes och Marcus Rashford finns som vanligt där och kommer att hota, men jag är tveksam till om det kommer räcka.

Ställer Arsenal och Arteta upp med en någorlunda “normal” startelva kommer man styra och ställa den här matchen. Jag förväntar mig att Jesus, nu när Nketiah är småskadad, återfinns i startelvan igen, Zinchenko lär vara redo för start och ett mittfält med Partey, Rice och Ödegaard ska vara betydligt bättre än ett svajigt United-mittfält. Nu kanske inte Arteta startar exakt så, men jag utgår från det. Blir det inte så, ska det vara tillräckligt bra oavsett.

Arsenal på hemmaplan är i princip alltid överlägset, och med statistiken i ryggen som lyftes tidigare känner jag mig trygg med att spela Arsenal rak seger mot ett United som är både skadeskjutet och lite dysfunktionellt. Spelet finns hos Expekt till 1.73!
This is the stats tab
This is the post tip