Tar Arsenal med asian handicap 0 (insatsen tillbaka vid kryss) hemma mot Napoli.

Arsenal är ett helt annat lag hemma jämfört med borta. Har 14-2-1 i Premier League, där enda förlusten kommit mot Man City. Vunnit mot Spurs, Chelsea och Man United på Emirates i ligan. Har gått i stort sett rent hemma även i Europa League, vilket dock inte är imponerande på samma sätt då motståndet varit klart sämre än Napoli. Det är hemmaspelet som tagit lagit vidare mot både Bate och Rennes under våren.

Jämfört med helegens svaga ligamatch mot Everton ser truppläget nog bättre ut. Koscielny, Xhaka och Torreira kan återkomma här. Hade varit klara plusfaktorer. Finns även alternativ och val att göra på offensiva mittfältspositionen (Ramsey eller Özil) och forwardspositionen (Lacazette eller Aubameyang). En stor fördel att Emery har spelare som kan ändra matchbilden tillgängliga på bänken, då det ofta varit en framgångsfaktor i år.

Tänkbar elva:

Cech
Mustafi, Koscielny, Sokratis
Maitland-Niles, Xhaka, Torreira, Kolasinac
Iwobi, Ramsey
Aubameyang

Napoli har lite halvdunkel form. Torsk mot Empoli följdes upp av kryss mot Bologna nu i söndags (trots en man mer i en timme). Har hamnat i ett ingenmansland i ligatabellen då det är långt upp till Juventus och ner till Inter, Milan, Atalanta, Roma och Lazio. Så varje ligamatch är inte på liv eller död precis. Bara EL kvar som gäller i stort sett. Har också dragits med skador på nyckelspelare som Insigne (dock redo här). Därför är det svårt att veta vart vi har Napoli idag. Imponerade i CL-gruppspelet där de förvisso inte vann borta mot Pool/PSG - men matchade bägge.

Ancelotti är en taktiskt skicklig manager som nog kommer prioritera att åka från Emirates med ett okej resultat. Är nog okej med kryss och gråter nog inte floder över en uddamålsförlust så länge de gör mål själva.

Tänkbart lag:

Meret
Malcuit, Maksimovic, Koulibaly, Rui
Callejon, Allan, Ruiz, Zielinski
Insigne, Mertens

Jag har ofta varit kritisk till Arsenal de senaste säsongerna. Går dock inte komma ifrån att de är starka och svårslagna hemma, även när motståndet är starkt. De enda lagen som slagit Gunners senaste året är Man City, Man United (FA-cupen), Spurs (ligacupen) och...Östersund (i en EL-retur där Arsenal redan avgjort).

Har svårt att se ett hemmastarkt Arsenal förlora här. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem.

2-1?

Speltips: 1 asian hcp 0 - 1.71 bet365

This is the stats tab
This is the post tip