Arsenal tar emot Newcastle på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Kombinerat har bägge lagen sett över 2,5 mål i 24/50 matcher. Arsenal har dock haft minst tre mål i 8/12 hemmamatcher. Tre av de övriga fyra matcherna innehöll två mål, så visst är det lite mer målglatt på Emirates.

Med 25 matcher spelade har de här lagen lika många poäng. Det hade nog inte särskilt många trott före säsongen. Ändå står Arsenal i skrivande stund i runt 1.40-1.45 att vinna på raka ettan, vilket känns lite lågt. Men visst, Arsenal har gradvis sett allt bättre ut under Artetas ledning. Laget har dock fortfarande inte lyckats prestera en riktigt bra 90-minutersprestation ännu. Har inte förlorat särskilt många matcher, men det har i stället blivit väl många kryss. Kunde och borde nog vunnit ett par av de där kryssamtcherna. Tror vinteruppehållet kom väldigt lägligt för Gunners, som nu fått tid att gnugga in Artetas spel ytterligare. Tidigare har det varit match i stort sett var tredje dag och väldigt lite tid för träningar.

Gjorde en mycket svag match före uppehållet. Burnley var klart närmast segern i en 0-0-match som knappast går till historien som en särskilt sevärd match. Att Arsenal lyckades hålla nollan där var ren tur - har annars släppt till målchanser och mål i de flesta matcherna på slutet. Newcastle kommer få sina chanser.

Samtidigt tycker jag det finns fina intentioner i offensiven stundtals. Bellerin har kommit in i laget igen, vilket gör att bägge ytterbackarna bidrar offensivt. Martinelli har gjort succé med sin målfarlighet och en utvilad Aubameyang är alltid farlig. Lacazette känns tyvärr rätt kall för dagen, men han är stundtals nyttig i sitt länkspel i alla fall. Bakom dessa finns Pepe och Özil som också borde kunna bidra mot ett motstånd av Newcastle-kaliber. Mycket positiva tecken under Arteta som sagt, men bortsett från Unitedsegern har det kanske inte blivit den där riktiga fullträffen. Tror därför Arsenal kommer trumma på för att ta en klar seger här även om det kommer en tidig ledning. Borde också ha lärt sig att tvåan behövs efter att ha tappat ledningar mot Crystal Palace, Sheffield United och Chelseai hyfsad närtid. Har ju också en golden boot-jagande Aubameyang som nyss varit avstängd i tre matcher - han lär vara otroligt spelsugen. Hamnade i 3-4 lägen mot Burnley i en rätt kall match från Arsenal och kunde (borde?) gjort 1-2 mål. Borde se likadant ut här.

Newcastles defensiv ger jag inte mycket för. Har visserligen inte släppt in alltför många mål, men har överpresterat kraftigt sett till xG-statistiken. "Borde" ha släppt in runt 10 mål fler än de gjort hittills och det känns rimligt att det där kommer jämna ut sig sista delen av säsongen.

Bortalagets offensiv skrämmer väl egentligen inte heller, men en Arsenalnolla känns långt borta i de flesta PL-matcher den här säsongen. Har ändå ett par luriga spelare och några bra hot på offensiva fasta situationer, så nog lär det uppstå lägen alltid.

Tror Arsenal vinner det här till slut och att de gör minst två mål i den här matchen. Hela klubben och hemmafansen skriker efter en enkel och bekväm storseger mot ett förmodat botten/mittenlag - såsom det brukade vara på Emirates. Tror därför verkligen Arsenal kommer fortsätta gå för fler mål här om de eventuellt leder. Samtidigt tror jag Newcastle har kapacitet att näta också. Minst tre mål känns i alla fall klart troligt här.

2/3-1 eller 3-0?

This is the stats tab
This is the post tip