Arsenal tar emot Newcastle i FA-cupen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget.
2.15 hos bet365 .

Jag väljer ett tufft och långt hcp här i stället för den nuvarande huvudlinan som är asian -1. Den som vill kan ta asian -1 till lägre odds, då får du pengarna tillbaka om Arsenal vinner med uddamålet.

Känslan är att den här matchen kommer väldigt olägligt för Newcastles del. Efter fem raka matcher utan seger är "Skatorna" indragna i bottenstriden igen i ligaspelet. Och redan på tisdag väntar en blytung match mot Sheffield United. Får bara två vilodagar inför den viktiga matchen alltså. Efter ett mycket gynnsamt schema i ligacupen tog sig laget till kvartsfinal mot Brentford. Brukar annars ha det väldigt svårt i cuperna, som inte brukar prioriteras.

Saknar dessutom Saint-Maximin medan ett par ytterligare spelare är frågetecken.

Efter sjutton sorger och arton bedrövelser har Arsenal nu skrapat ihop tre raka ligasegrar. Lugn och ro för Arteta efter en säsong som varit svag annars. Positivt är att segrarna varit frukten av bra prestationer, tror klubben mått väldigt bra av de här veckorna. Har ligamatch först på torsdagen kommande vecka och med en hel veckas vila inför Newcastlekampen har Arteta alla förutsättningar att involvera de flesta spelarna. Arsenal brukar ta FA-cupen seriöst (regerande mästare) och är långt efter toppen i ligan. En bra FA-cupsäsong kan vara lite av en räddning (precis som det i somras). Lär väl ändå rotera en del, men har en bredare trupp än Newcastle. Positvt är att Partey är i full träning och aktuell för spel.

Tänkbart lag:

Leno,
Cedric, Luiz, Mustafi, Maitland-Niles
Elneny, Partey
Pepe, WIllock, Martinelli
Nketiah

Tror Aubameyang kan spela någon roll i matchen då Arteta är väldigt sugen på att få igång stjärnans målskytte. Kommer in och kontrar in ett avgörande mål kanske?

Newcastle är inget lag jag håller högt, så även i normala fall hade jag givit Arsenal bra segerchans. Här känns det dessutom som att FA-cupen kommer väldigt ovälkommet för Bruce cupsvaga gäng och att Arsenal ska ses med toppchans. Väljer ett tufft hcp då jag faktiskt kan se Arsenal vinna det här rätt så klart.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip