Arsenal tar emot Newcastle på måndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Arsenal har under 2,5 mål i 9/18 matcher. Är ett av ligans målsnålaste lag med 2,2 mål/match i snitt.
Newcastle har under 2,5 mål i 10/17 matcher. Också målsnåla med 2,6 mål/match i snitt.

Repris på FA-cupmatchen från förra helgen. Då slutade en rätt så tråkig match mållös innan Arsenal avgjorde i förlängningen. I veckan åkte så Newcastle till Sheffield United med ambitionen att få med sig 0-0. Uppträdde otroligt passivt och defensivt mot ett lag som fram till dess stod på tabellraden 0-2-15. Skapade knappt en målchans av egen kraft. Svårt att se en annan approach till den här matchen då det är Arsenal på andra sidan och inte Sheffield United. Saknar troligen Allan Saint-Maximin som missat åtta raka matcher. Hans offensiva kreativitet sakns i det här laget.

Arsenal spelade i veckan 0-0 mot Crystal Palace. Skapade extremt lite och det blev något av en reality check efter ett par positiva veckor. Aubameyang visar ingen form och laget lider av ett rätt så icke-kreativt mittfält. I den matchen saknades även vänsterbacken Tierney pga en känning, skotten är ett frågetecken här. Han är väldigt viktig med sitt konstanta överlappande - inte minst för att han öppnar upp för Auba. Gunners har bara gjort fler än två mål i två matcher på hela säsongen. Mot Fulham i premiären när de var usla och mot ligans kanske sämsta lag WBA.
Inte orimligt att målskyttet inte lossnat sett till att det offensiva spelet fungerat dåligt i de flesta matcherna. Bara sex lag har gjort färre mål än Arsenal den här säsongen.

Arteta ska dock ha ros för att försvarsspelet ser rätt okej ut jämfört med många tidigare Arsenalupplagor. Känns inte som 50/50 att det blir mål för motståndarna vid varje fast situation och laget ligger bra till vad gäller expected goals against.

Jag tycker underspelet känns som en kanonväg in i den här matchen. Newcastle lär inte bjuda på något och Arsenal har oftast väldigt svårt att luckra upp lågt stående försvar. Samtidigt måste det vara bra chans att Arsenal håller nollan med tanke på Newcastles begränsade offensiv. Under 2,5 mål till över dubbelt bör vara en bra startpositon där du relativt tidigt kommer kunna spela ö2, ö1,75 eller ö 1,5 om matchen öppnar upp sig. Ser framför mig slutresultat som 1/2-0, 0-0 eller 1-1 här.

This is the stats tab
This is the post tip