Toppmöte i PL på tisdagen när Newcastle gästar Arsenal.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Jag hoppades på högre odds på under 2,5 i den här matchen. Kort vila (två dagar för respektive lag) och ett par offensiva spelar-frågetecken. Två bra försvar, viktiga poäng på spel. Men oddset på undern släpptes lite lägre än jag trodde och nu när det alternativet droppat något tycker jag överspelet lockar mer.

Arsenals försvar har varit bra hela säsongen. Men i återkomsten har de läppt in mål mot både West Ham och Brighton (två insläppta hade lätt kunnat vara tre). Om man bara tittar på expected goals against kan vi se att Arsenal borde släppt till färre mål än så i de två matcherna. Det är inte så att Brighton & West Ham radade upp avslut och bra chanser. Men jag tycker mig se en viss rostighet på framför allt Saliba, som annars varit briljant hela säsongen. Kanske att den unge fransmannen har haft lite svårt att ladda om efter VM-äventyret med Frankrike. Inte fysiskt (spelade knappt i VM), men mentalt.

Tredjeplacerade Newcastle är bra. Riktigt bra. Har gjort fler mål än Man United, Chelsea och Brighton. Bara ett färre än Spurs. Backar upp antalet gjorda mål med stark underliggande statistik. Xg-summor, antal avslut per match, bolltouch i motståndarnas straffområde, skapade hörnor och inte minst det stora ögontestet när man tittar på dem - allt säger att de är ett topplag. Kanske inte kommer orka hålla CL-platsen hela vägen (vi får se om de värvar i januari), men kommer definitivt vara med i kampen hela vägen. Med Trippier i laget finns en bra inläggsfot på fasta situationer. Så Newcastle kan definitivt bidra till ett överspel i den här matchen.

Howes gäng har flest nollor i ligan och minst antal insläppta. Där har dock laget överpresterat en hel del - borde släppt in 16-18 mål enligt olika tjänster för expected goals against. Ställs nu mot ett Arsenal som gjort 40 mål på 16 matcher (bara Man City är bättre). På Emirates har det blivit 22 på sju. Aldrig färre än två egna. Martinelli, Ödegaard och Saka har visat bra form på slutet samtidigt som Nketiah kommit in bra också som Jesus ersättare. Att Arsenals elva är ruggigt bra för dagen råder det inga tvivel om. Mitt frågetecken är väl bara bredden om den ordinarie elvan inte har dagen. Med Jesus skadad och Smith-Rowe på väg tillbaka men ej redo så finns inte mycket att laborera med offensivt. Men låt oss hoppas att Arsenal har en bra prestation till i sig.

FA-cupen väntar i helgen och förmodad rotation. Så bara att försöka kräma ur mesta möjliga här. Arsenal har haft över 2,5 i 11/16 matcher. Alla hemmamatcher hittills har gått över 2,5. Låt oss hoppas vi får en till sån match.


Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip