Arsenal, med två raka poängtapp i ryggen, tar emot Nottingham Forest som fortsatt innehar jumboplatsen i Premier League.

Efter krysset senast i ligan mot Southampton och förlusten i torsdags mot PSV i Europa League har jag svårt att se något annat än ett revanschsuget och hungrigt Arsenal kliva in på Emirates matta.
Många spelare fick en välbehövlig vila under veckan och trots förlusten är utgångsläget fortfarande väldigt bra både i liga och cupspel.

Bortalaget Nottingham fortsätter att gå tungt. Man varvar prestationer som storförluster mot Leicester och City med att slå och ta poäng av Liverpool respektive Brighton.

Med alla de nyförvärv som gjordes inför säsongen var det en självklarhet att man skulle ha det tufft till en början, men att spelet fortfarande skulle se ut som det gör trodde jag nog inte. Man kommer även till söndagens match utan viktige anfallaren Dominic Solanke.

Något som jag även tar fullt i beaktning är Arsenals spel hemma kontra borta. På bortaplan har prestationerna svajat rejält, och det är även där lagets två ända poängtapp hittills kommit.
På hemmaplan och andra sidan har det sett bra ut. Med sju raka segrar på hemmaplan den här säsongen har det sett övertygande, stabilt och målglatt ut. Just hemmaplansfördelen anser jag är viktigare än många tror här.

Jag tror Arsenal går ut och tar tag i matchen från minut ett och visar, efter två sämre prestationer i rad, att man är att räkna med även i fortsättningen.

Mitt spel blir därför Arsenal asian -1,5 till 1.60 hos bet365 .


Förväntad startelva Arsenal:
Ramsdale - Tierney, Gabriel, Saliba, White - Xhaka, Partey - Martinelli, Ödegaard, Saka - Jesus.

Förväntad startelva Forest:
Henderson - Aurier, Cook, McKenna, Williams - Yates, Freuler, Kouyate - Gibbs-White. Awoniyi, Johnson.

This is the stats tab
This is the post tip