En het match i Champions League väntar i London där Arsenal tar emot Paris Saint Germain. Första mötet lagen emellan slutat med 1-1 i Paris. Därefter har båda lagen gjort mål i sina samtliga Champions League matcher. I omgång fem ställs de åter mot varandra och mycket tyder på att båda lagen ska lyckas göra mål igen.

Arsenal och PSG har en del gemensamma faktorer. Det finns gott om spelare och potential i båda lagen för att göra massor av mål framåt och avgöra på egen hand. Båda lagen spelar en rätt så offensiv fotboll där de anfaller med många spelare. Spelfilosofin lyder att anfall är det bästa försvaret. Ett framgångsrikt koncept som har lett lagen där de befinner sig i dag.

Inför kvällens möte har de åtta av nio senaste matcher för PSG slutat med att laget har gjort mål (hemma mot Marseille slutade matchen 0-0). I Arsenals fall är det nio av tio senaste matcher, där de endast misslyckades att göra mål mot Middlesbrough (hemmamatch som slutade 0-0). I övriga matcher gör båda lagen mål bara och alla förutsättningar är på plats för att detta ska upprepas även i kväll.

En ytterligare anledning till spelet är att jag tycker tyvärr inte att det finns någon tillräckligt bra ersättare för Hector Bellerin och att detta lämnar luckor bakåt i Arsenal, som har släppt in mål i de fyra senaste matcherna (mot Man United, Tottenham, Ludogorets och Sunderland). I och med att PSG har gjort åtta mål på de tre senaste matcherna och anfaller med tre herrar på topp så kommer de ha gott om chanser till att näta.

Dessutom vill båda lagen vinna detta möte, för att komma etta i gruppen och sedan få en lättare motståndare efter avancemanget (både lagen kommer att gå vidare ifrån grupp A - det är redan klart), så det blir full fart framåt.

Ett sådant möte ska bara sluta med att båda lagen gör mål i minst två av tre gånger - därmed känns oddset 1.70 värdefullt. Ett spel läggs hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip