Artetas Arsenal tar emot Sheffield United på lördagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger.
1.87 hos bet365 . Välj "förstärkta odds" inne på kupongen.

Med mer än halva säsongen spelad ligger Sheffield United fyra poäng före Arsenal. Få hade nog förutspått det inför säsongen, men här är vi nu. Arsenal saknar dessutom Aubameyang, Tierney, Bellerin, Chambers och Kolasinac. så visst finns det argument som talar för bortalaget här.

Men jag tycker Arsenal varit på gång under Artetas ledning. Framför allt defensiven har styrts upp rejält och de har släppt till färre målchanser än tidigare. Har ännu inte lyckats göra en hel bra match, men stundtals har det funnits saker som det verkligen går att bygga vidare på. Att Aubameyang saknas är såklart ett stort avbräck, men rent spelmässigt ska det bli intressant att se hur det ser ut med två naturliga yttrar i Artetas system.

Tänkbart lag:
Leno,
Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Saka
Guendouzi, Xhaka
Pepe, Özil, Nelson
Lacazette


Sheffiled United ska såklart hyllas kraftigt för sin säsong. Bara Liverpool har släppt in färre mål den här säsongen - vilket är ruggigt starkt gjort av en nykomling. Jag kan dock inte tänka mig att andra halvan av säsongen blir lika framgångsrik som den första. Det ska inte gå att hålla uppe det här poängsnittet med den här truppen. Tycker de hade en del medstuds mot West Ham förra omgången då bortalaget bland annat fick ett kvitteringsmål bort-VARat på tilläggstid.

Tänkbart lag:
Henderson,
Basham, Egan, O´Connell
Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens
Mcburnie, Mcgoldrick

Arsenal är normalt starka hemma på Emirates. Med nytändningen under Arteta är stämningen inte lika toxisk som den varit tidigare. Det tror jag hjälper spelarna att uppträda mer avslappnat och få ut mer av sitt kunnande. Hade den här matchen spelats i början av säsongen hade oddset på Arsenal säkert varit 1.30-1.35. Nu har lagen visat att rankingen inför säsongen var skev, men jag tycker det har gått till överdrift. Att få nära dubbelt på Arsenal hemma mot en nykomling måste vara bra.

Lacazette avgör?

Speltips: 1 - odds 1.87 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip