Arsenal tar emot tjeckiska Slavia Prag i Europa League.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

För Arsenals del är Europa League det absolut viktigaste som återstår. I och med helgens förlust mot Liverpool är Europaplatser via ligaspel långt borta. Blir det seger i EL är laget tillbaka i CL, vilket hade betytt enormt mycket. Men läget är inte optimalt truppmässigt:
- Vänsterbacken Tierney är out. Hans överlappande är extremt viktigt för Arsenals anfallsspel. Finns ingen naturlig ersättare i truppen (om inte Arteta använder Saka som vänsterback). Så det lär bli en felfotad ytterback på vänsterkanten.
- Aubameyang är totalt ur form. Insatsen mot West Ham före uppehållet var det sämsta jag sett och det var inte mycket bättre mot Liverpool. Han har svårt att komma till sin rätt på vänsterkanten där han oftast används. Blir ofta att han kommer för långt ner i plan och får boll i helt fel lägen. Verkar också ha tappat lite snabbhet och känns inte alls lika vass som i fjol.
- Ödegaard är ett frågetecken här. Saka och Smith-Rowe har dragits med skador men verkar kunna spela ändå. Är de hundra med tanke på att bägge stod över Liverpoolmatchen i lördags?

Så jag blir faktiskt förvånad om Arsenal gör två mål här. Samtidigt så har Arsenal över tid förbättrat defensiven under Arteta. Släppt in rätt få mål i PL och även statistiken för expected goals against ser bra ut. Saknar Luiz men bör kunna hantera hans frånvaro hyggligt.

Tjeckerna har haft under 2,5 mål i fyra av fyra slutspelsmatcher i EL. Öser in mål i ligan där de är överlägsna. Men är såklart annat motstånd där. Släpper knappt in mål i ligaspelet och nollade även Leicester över 180 minuter. Tror inte alls de känner sig chanslösa i den här dubbelmötet.

Med tanke på att det är första matchen i ett dubbelmöte tror jag det kan bli rätt tajt. Blir inte förvånad om det tickar 0-0 ett tag då en hållen nolla är ett bra resultat för båda lagen. Tror inte något av lagen gör två mål här och ser framför mig slutresultat som 1-0, 1-1. Underspelet är en bra startposition du rätt så tidigt kommer kunna spela av genom att ta ö1,75 eller ö1,5 live om det öppnar sig.

This is the stats tab
This is the post tip