Folks snackar om ketchupeffekt och överkörning? Har dessa personer sett Arsenals senaste matcher? Det här mötet osar ångest för Unai Emery. En match som hans Gunners bara ska vinna samtidigt som andra lag har städat undan samma motståndare med 9–0. Arsenal gick på landslagsuppehåll med tunga huvuden efter förlust mot Leicester och jag tror inte direkt att stämningen är bättre nu. Southampton må ligga långt ner i tabellen men jag tycker Ralph Hasenhüttl har fått sina spelare att gå med huvudet högt sedan rekordförlusten mot Leicester.
Jag spelar under 3 mål asian goal line till 2,10 hos bet365 !
Pengarna tillbaka om det blir exakt 3 mål.

Arsenal må vara obesegrade på hemmaplan i ligan (än så länge) men supportrarna upplever troligtvis ingen drömsäsong. Rösterna som vill ha bort Emery är många och högljudda och att Pochettino har fått lämna innan spanjoren är för mig helt ofattbart. Köper att klubben valde att investera i honom förra säsongen och att han skulle få denna säsong som tid för att få en reaktion med sitt spel men hur har det sett ut egentligen? Ingen vidare spelidé direkt, framför allt inte nu den senare tiden när småbränder dyker upp här och där.
Arsenal står alltså med fem raka tävlingsmatcher utan vinst inför helgens match, och då har Crystal Palace och Wolves knackat på på Emirates.
Lacazette fortsätter att spela som spetsen och puttar därmed ut Aubameyang på kanten, vilket inte gör mig helt bekvämt. Det är Auba som har potentialen men han är inte alls lika effektiv snett ute på kanten. Lacazette har alltså en assist noterad i de sex senaste matcherna samtidigt som Auba har sett svagare ut än vad han gjorde i inledningen på säsongen.
Emery har en del att fundera på när det kommer till hur han ska spela för att få ut Pepe, Lacazette och aubas potential samtidigt.

Southampton åkte på pumpen rejält mot Leicester för några veckor sen (9-0 FT), men jag tycker banne mig att de, mirakulöst nog, har hittat någon slags styrka sen den matchen. Nu har det visserligen slutat med tre av tre förluster sen dess men med tanke på att två av matcherna har varit mot Man City så har laget klarat sig hyfsat bra ändå. 3-1, 2-1 för att senare förlora med uddamålet mot Everton borta (1-2).
Här mot Arsenal tror jag att tränaren Hasenhüttls taktik kommer var att ligga lågt. Förhoppningsvis vet de att Gunners för tillfället har lite problem med krutet framåt och kan därmed stänga igen ytorna bakåt. Precis det som var snedsteget mot Leicester. Trots tre snabba i baken lämnade Southampton fortfarande lika stora ytor bakåt.

Arsenal: Leno; Bellerin, Luiz, Holding, Tierney; Torreira, Guendouzi, Ozil; Pepe, Aubameyang, Lacazette
Southampton: McCarthy; Cedric, Bednarek, Stephens, Vestergaard, Bertrand; Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg; Ings, Redmond

Arsenal har gjort gjort tre mål i de fyra senaste ligamatcherna och har för tillfället stora problem framåt. Laget ser inte ut att njuta och min gissning är att stämningen inte är superbra. Southampton är lika svaga framåt och kommer förstå att de måste låta Gunners styra bollinnehavet under lördagen och ligga lågt här.

SPEL: Under 3 mål asian goal line till 2,10
1/5 units – hos bet365

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip