Mitt spel: Arsenal vinna och hålla nollan till 1.83 hos bet365 .

Ett Arsenal som numera verkligen har kniven mot strupen tar emot Southampton hemma på Emirates Stadium. Med två raka kryss i ryggen är man nu i stort behov av tre poäng för att fortsatt hålla City bakom sig inför deras möte om dryga veckan.

Arsenal har enligt mig inte gjort speciellt dåliga prestationer mot varken Liverpool eller West Ham. Mot Liverpool var det mer bara att lyfta på hatten för en stark Liverpool-prestation i andra halvlek. Mot West Ham gav man bort segern genom att släppa in två väldigt billiga mål och missa en straff vid läget 2-1.

Southampton fortsätter gå tungt. Två inspelade poäng på lagets sex senaste matcher kommer så klart inte räcka om man vill hänga kvar i Premier League, men man är också enligt mig ligans sämsta lag. Det saknas spets både offensivt och defensivt och är det något lag jag räknar ut redan nu är det Southampton.

Mentalitet

Trots två raka poängtapp och skador på två bärande spelare i Saliba och Zinchenko ska man kunna slå Southampton på hemmaplan. Jag tror inte heller den där nervositeten har satt sig ordentligt hos spelarna heller, då prestationerna faktiskt varit ganska bra.

Ska man brasklappa för något skulle det vara att defensiven i Arsenal sett betydligt svajigare ut på sistone. Man har släppt in lite för enkla, och för många för den delen, mål för att man ska känna sig trygg hela tiden. Jag kanske överdriver en smula nu, men jag tror inte det spelar någon roll. Southampton är fruktansvärt svaga offensivt och chansen att man ska göra mål mot ett titeljagande Arsenal på Emirates ser jag som väldigt liten.

Jag känner mig fortfarande trygg och säker på Arsenal och väljer därför att spela Arsenal seger och hålla nollan till 1.83 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip