Arsenal tar emot Sporting CP i EL-returen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Gunners. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål. bet365 .

Gick emot Arsenal i bortamötet. Rekommenderade då spel på 1X eller asian +0,5, vilket satt då matchen slutade 2-2. Då var jag inne på att Gunners skulle rotera rätt kraftigt, vilket de gjorde. Nelson, Fabio Vieira, Jorginho, Kiwior och Turner från start för att ta några exempel. Truppen drabbades av något virus där, vilket gjorde att ett par spelare föll ifrån och inte kunde finnas med som bänkalternativ ens. Skulle tro att Arsenals elva blir ungefär lika stark som i bortamötet. Åtminstone inte svagare. Men en stor skillnad är att Jesus är tillbaka från sin långtidsskada och att Trossard återhämtade sig snabbt efter en smäll mot Bournemouth förra veckan. Bägge spelade i söndagens mycket fina prestation borta mot Fulham. I den matchen var Arsenals bänk väldigt stark - en stor skillnad jämfört med tidigare den här säsongen då de inte haft någon bredd att prata om. Nelson, Tierney, Gabriel Jesus, Fabio Vieira och Tomiyasu med inhopp. Jorginho och Smith-Rowe kvar på bänken. Att ha de alternativen att slänga in är en stor skillnad jämfört med hur det såg ut i Portugal. Med fem byten kan Arteta då sprida ut speltiden på sina bästa spelare.

Prestationen från Arsenals sida var verkligen sådär i Portugal, trots det tycker jag de hade rätt bra koll på matchen. 60-65% bollinnehav, fler avslut etc. Bjöd dessvärre på ett par vassa chanser till hemmalaget, men tycker inte att Sporting skapade så mycket av egen kraft så att säga. Efter 20 minuters spel vid ställning 0-0 stod Arsenal i lägre odds att vinna matchen än de gjorde vid matchstart, vilket säger en del om hur det såg ut då.

Tuffa avbräck i bortalaget

Att stå upp hemma i Portugal är en sak. Nu vänder dubbelmötet till London och Emirates. Som många lag från de här mellanländerna brukar Sporting göra mycket bättre resultat hemma än borta. För Deras del så kommer Sebastian Coates and Hidemasa Morita att saknas, då bägge är avstängda. Jag har svårt att värdera hur viktiga de är, men Coates är åtminstone rutinerad lagkapten som alltid spelar. Japanen Morita också ordinarie vad det verkar och en av de högre värderade spelarna i truppen. Inget plus att de är borta såklart.

Portugiserna är inget baconlag alls, men jag tror Arsenal abra är för bra här. Blev en rätt bekväm resa mot Fulham och de får tre vilodagar inför den här hemmamatchen. "Bara" Palace i veckan och klart bra truppläge. Med ett bra lag och en hygglig prestation tycker jag Arsenal ska ses med väldigt bra segerchans här. Uddamålsledning är bräckligt då en kvittering tar matchen till förlängning, så tror Arsenal blåser på och försöker döda matchen.

3-0?
This is the stats tab
This is the post tip