Tar Tottenham dnb, eller asian +0, mot Arsenal. Pengarna tillbaka på kryss alltså. Ca 2 ggr pengarna hos bet365 , Bethard eller Goliath .

Som Arsenalfan är det såklart bittert, men tycker Spurs-oddset lockar för mycket. Den här matchen kan sätta punkt för en magisk Tottenhamvecka:
- Chelseakross i lördags.
- Interseger i onsdags efter ett sent mål av Eriksen.
- Och nu North London Derby.

Efter en spelmässigt svag men resultatmässigt okej höst har Tottenham nu börjat komma igång på allvar. Prestationerna mot Chelsea och Inter var riktigt bra och i förra helgens derby kunde Pochettino för första gången den här säsongen spela sin bästa anfallsfyra: Eriksen, Alli, Son och Kane. I veckans CL-match var Vertonghen tillbaka efter skada - vilket gör att en tänkbar elva ser stark ut:

Lloris
Aurier, Vertonghen, Alderweireld, Rose
Sissoko, Dier
Son, Eriksen, Alli,
Kane

Arsenal har 18 raka matcher utan förlust (alla tävlingar). Tycker den raden låter bättre än vad den i själva verket är, då den involverar ett gäng EL-matcher, ett par ligacupmatcher och ett oerhört gynnsamt PL-schema. Enda riktigt vassa motståndet i den raden av matcher var Liverpool hemma (1-1), en match där Arsenal förvisso var bra. Min poäng är att Arsenal än så länge inte riktigt levererat mot toppmotstånd den här säsongen. I den där sviten har Arsenal också haft en del medstuds i vissa matcher. Bra målvaktsspel och effektiva anfallsspel har gjort att Arsenal fått med sig fler poäng än de "förtjänat" sett till xG-statistiken. Sett till XG för varje enskild match har Arsenal tagit 8.5 poäng fler än förväntat - större diff än för något annat lag i PL. Bra att laget skrapar ihop poäng - men det kommer inte hålla över tid om inte de underliggande statsen blir bättre.

För min del är det rätt tydligt att försvarsspelet inte är bra nog. Torreira är en riktigt bra förstärkning på defensivt mittfält, en spelartyp Gunners saknat i 10 säsonger, men backlinjen är rätt kall. Bellerin är snabb men har ingen toppdefensiv. Mustafi är svag. Holding tar kliv, men är inte toppklass än. I skadade Monreals frånvaro lär Kolasinac ta vänsterbacken. Positionsspelet är väl knappast hans adelsmärke precis.

I PL har Arsenal släppt in mål i sex raka matcher. Behöver man göra minst två mål för att vinna blir det tufft mot ett lag av Spurs kaliber.

Positivt för arsenal är att de kunde rotera hela laget i torsdagens Ukraina-EL. Tänkbart lag här:
Leno
Bellerin, Holding, Mustafi, Kolasinac
Xhaka, Torreira
Iwobi, Özil, Aubameyang
Lacazette

För mig är Tottenham någon klass bättre än Arsenal fortfarande. Emery har något positivt på gång och han har fått med sig bra resultat. Men det får inte glömmas att spelschamt varit bra plus att det spelmässigt knappast varit perfekt alla gånger. Kryss känns väl rätt troligt, så det känns som en bra livrem att få pengarna tillbaka på det.

This is the stats tab
This is the post tip