Emirates Stadium ger oss London-derbyt mellan Arsenal och Tottenham. Hemmalaget ser ut att få bära favoritskapet, men min teori är att Spurs inte ger sig utan poäng.

Arsenal fick inte någon drömstart på årets upplaga av Premier League då de inledningsvis förlorade med 2-0 mot nykomlingen Brentford på bortaplan och därefter föll de med samma siffror mot Chelsea på hemmaplan. Ser vi till var Arsenal presterat i närtid är det dock desto bättre resultat då de har tre raka vinter i bagaget.

Tidigare i veckan fixade de avancemang i Ligacupen genom 3-0-seger mot AFC Wimbledon och förra helgen tog de full pott i ligan för andra matchen i rad då de vann borta mot Burnley med 1-0. Samma resultat slog de Norwich borta med i omgången innan det, men nu väntar ett tufft derby där Tottenham ser ut att bli lite väl stora underdogs i mitt tycke.

Spurs kommer närmast från seger efter straffar i deras Ligacup-möte med Wolves tidigare i veckan. Då fick Harry Kane speltid och han gjorde mål Molineux Stadium. Kane gjorde även mål på sin straff i avgörandet, så den gubben lär kliva in med ett hyggligt självförtroende i detta derbymöte.

Ser vi till hur Tottenham presterat innan så förlorade de förra helgen hemma mot Chelsea med 3-0. De lär alltså vara rätt så revanschsugna när Arsenal nu är nästa prövning och precis som jag skrev tidigare i inlägget så tror jag inte att gästerna lämnar denna match utan poäng.

SPELTIPS
X2 på Emirates Stadium till priset 1.69 hos Nordicbet är vad jag fastnar för.

1-1 / 1-2.
Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip