Tar Valencia asian hcp +0,5 mot Arsenal. Samma spel som dubbelchans X2.

Semifinaldags i Europa League. Mycket intressant match väntar.

Arsenal kommer från en hemsk period:
- Föll hemma mot Crystal Palace. En ovanlig hemmaförlust mot ett mittenlag, vilket förmodligen sådde tvivel i truppen. Det är hemmaspelet som gjort att Arsenal haft hugg på CL-platserna i ligan och tagit sig ända hit i EL. Bortser vi från de inhemska cuperna hade Arsenal 13 raka hemmavinster innan Palace-matchen. Så den förlusten gjorde nog att ett viktigt momentum försvann.
- För efter kördes laget över av Wolves. Nykomlingen gjorde 3-0 på 15 minuter i slutet av första halvleken. Game over.
- I helgen åkte Arsenal på en ny svidande förlust - den här gången med 3-0 borta mot Leicester. Det går såklart att argumentera för att utvisningen Arsenal åkte på vid 0-0 spelade in. Men Leicester var bättre innan dess också.

En förklaring till den dalande formen är att Ramsey åkt på en skada. Walesaren har varit perfekt i Emerys system och kommer saknas nästa säsong när han kommer tillhöra Juventus. Vissa frågetecken även kring Özil här - tysken missade helgens Leicestermatch pga en fotskada. Arsenal har skapat väldigt få lägen i många av sina senaste matcher. xG-statistiken har visat det - laget hat skapat få och inte särskilt vassa chanser. Ofta har Lacazette och Aubamenyang sett lite ensamma ut och när den duon inte är glödhet och kan skapa saker på egen hand blir det tufft.

Defensivt är Arsenal ofta skakiga och misstagsbenägna.

Valencia har gått rätt så bra under våren. Har visserligen två raka förluster nu, men en av dessa matcher var mot Atletico Madrid borta. Eibarförlusten i helgen var en missräkning - men kanske var ögonen på Europa League? Har under säsongen visat sig vara svårslagna - problemet har varit för många kryss. Under våren har de just kryssat borta mot Barca medan de slagit Real Madrid. I höstens CL-gruppspel föll de mot Juventus i bägge matcherna medan de tog fyra poäng av Man United. Har ett okej truppläge: Coquelin avstängd medan Kondogbia och Cheryshev dras med skador sedan tidigare.

På hemmaplan ska Arsenal vara favoriter. Men med tanke på att det sett bedrövligt ut för Gunners senaste tiden tycker jag nuvarande odds är för låga på engelsmännen. De har allt att spela för även i ligan - så det är inte att de lagt all krut på EL som påverkat. Med en trött offensiv och en defensiv som alltid har ett misstag nära till hands blir det tufft här.

1-1?

Speltips: X2 (2 asian hcp +0,5) - 1.90 SpeedyBet

This is the stats tab
This is the post tip