Arsenal tar emot Zürich i sista EL-matchen.
Mitt speltips: Nketiah att göra mål i matchen. Finns till bra odds hos Kambibolagen (Expekt, LeoVegas, Unibet eller Lucky Sports, bet365 etc.)

Brukar inte så ofta spela eller rekommendera målskyttespel, men tycker det finns värde den här gången.

Som alltid med de större lagens 1x2-odds i Europa League eller Conference handlar mycket om hur starka lag de väljer att ställa upp med. Om vi börjar med att spekulera om det så konstaterar jag att Arsenal matchats tufft och har ett tungt derby mot Chelsea på söndag. I andra vågskålen - de behöver vinna för att säkra gruppsegern helt (och därmed komma senare in i slutspelet under våren - viktigt med färre matcher!). Ställs mot ett Zurich som i sin tur måste vinna för att ta tredjeplatsbiljetten in i Conference League. Men som inte imponerat. Vad gör vi av det då? Skulle tro att Arsenal ställer ett något sämre lag på banan än tidigare. Men med en stark "om det behövs-bänk".

En som borde vara given är dock Nketiah. Han har startat 5/5 EL-matcher och är den som har flest EL-minuter. Arteta lär vilja vila nyckelspelaren Jesus (andra forwardsalternativet) inför viktiga Chelseamatchen, så skulle tro att Nketiah får minst 75 minuter här.

Ser vi till oddsen i matchen så är det i nuläget favorit på ö3,5 mål. Arsenal är favorit på -2,25-linan, så marknaden väntar sig 2-3 Arsenalmål. Den som ska göra det för Gunners i det här EL-skedet är just Nketiah. Blivit två mål hittills i gruppspelet för hans del, fördelat på ungefär 3,3 i Xg beroende på vilken datatjänst som används. Kommer till ungefär tre avslut i varje match. Jag väntar mig att flera tänkbara Arsenal-straffskyttar vilas här - så inte otänkbart att han får chansen om det skulle bli straff.

Schweizarna fick vinna mot Bodö/Glimt. Hade lite flax där som lyckades få in ett segermål från 1-1 i ett skede där lagen växlade chanser med varandra då bägge behövde vinna. Annars tycker jag de varit svaga i det här gruppspelet, fick bland annat åka ordentligt i dubbelmötet med PSV (10 insläppta). Går inte heller särskilt starkt inhemskt.

Arsenal är storfavoriter och jag är rätt trygg med att om de bara gör en okej prestation så vinner de klart. Jag vågar dock inte backa ett tufft hcp då de trots allt inte är pressade att vinna med många mål. Som någon slags medelväg väljer jag Nketiah att göra mål här då han verkligen bör få sina chanser mot ett svagt Zurich-försvar.
This is the stats tab
This is the post tip