Elfsborg levererade i går och jag tycker det är tydligt att Östersunds FK har problem med det kollektiva försvarsspelet. Inte kompakta nog och det utnyttjar de bättre lagen i serien. Dessutom måste de värva en ny keeper. I kväll fokuserar jag på division 2 södra Svealand och Aspudden-Tellus vs Arameiska-Syrianska.

Vårens möte
Arameiska-Syrianska - Aspudden-Tellus 5-2

DIV 2 SÖDRA SVEALAND
1. Arameisk-Syrianska IF 13 10 2 1 31-13 18 32
9. IFK Aspudden-Tellus 13 6 2 5 28-20 8 20

Aspudden-Tellus hemma
6 3 0 3 11-8 3 9

Formen
O, V, V, V, F

Senaste match
Smedby - Aspudden-Tellus 2-2

Arameiska/Syr borta
6 6 0 0 16-6 10 18

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Arameiska/Syr - Vimmerby 2-0

Då var det dags för serien att vända i division 2 södra Svealand. Arameiska-Syrianska är i serieledning och det är precis som förväntat. Har satsat HÅRT inför den här säsongen och målsättningen har det inte varit något snack om. Laget ska tillbaka till division 1 där man huserade i många år tidigare. Varit ett par mellansäsonger i division 2 nu, men jag tror att man kommer lösa det. Laget har vunnit 10 av 13 matcher och bara förlorat en enda gång. Har flera namnkunniga lirare på den här nivån som "monstret" på topp Fredrik Notice. Otrolig fysik och svår att ha koll på. Utöver det en bred och spetsig trupp. Sist man mötte Aspudden-Tellus blev det seger med hela 5-2 och jag tycker att det skiljer ganska mycket mellan lagen. En bra dag kan Aspudden-Tellus slå alla lag, för de är luriga att möta. Vill inte ha bollen utan satsar bara på att vinna boll och ställa om snabbt. Men jag tror att Arameiska är för skickliga för att gå i fällan. Gästerna har vunnit sex av sex bortamatcher (imponerande!) och någon risk för en avslappnat attityd borde det inte vara, eftersom Linköping City - det enda laget jag tror kan utmana i längden - bara ligger tre poäng bakom. De har dock en match mer spelad än Arameiska som alltså kan rycka åt sig en serieledning med sex poäng och bättre målskillnad.

SPELTIPS
Tycker Arameiska-Syrianska har ett kalaslag på den här nivån och det ska skilja minst en boll mellan lagen om gästerna gör en bra match. Bortaseger spelas till 1,76 (asian -0,5) hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip